|

Taksicilerin borusu ötüyor

Sabiha Gökçen'de terör estiren ve havalimanındaki İETT otobüslerinin şoförlerini linç etmeye kalkan taksiciler, yönetimdeki otorite boşluğundan faydalanıyor. "Burası kuralları taksicilerin belirlediği bir havalimanı" diyen otobüs şoförü Salih Ünal "Bizim 30 TL'ye götürdğümüz yere onlar 300 TL'ye götürüyor" diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 20:15 - 21/10/2016 Cuma
Yeni Şafak

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda mafya gibi örgütlenerek kendileri dışında kimsenin para kazanmasına hak tanımayan Saw Koop'a bağlı taksicilerin önceki gün terör estirmesinin ardından gözler bir kez daha Sabiha Gökçen'e çevrildi. "Havalimanlarında taksi dışında ulaşım aracı görmek istemiyoruz", "Akbil dışarı" sloganları atarak İETT otobüslerinin şoförlerine saldıran taksiciler tarafından darp edilen otobüs şoförlerinden Salih Ünal, Sabiha Gökçen'de otorite boşluğun olduğunu söyledi. Ünal, "Burası kuralları taksicilerin belirlediği bir havalimanı. Havalimanında otorite boşluğu olduğu için taksiciler kafasına göre davranıyor" dedi.



OTOBÜS 30 TAKSİ 300 LİRA


SawKoop'a bağlı taksiciler tarafından yapılan eylem sırasında, şoförlerle konuşmaya gittiğini ancak bir anda darp edilmeye başlandığını söyleyen Ünal, "Eylemin olduğunu gördüğüm anda taksiciler ile konuşmaya gittim. Bana kalkıp 'Biz burada zarar ediyoruz. Siz buradan dışarı çıkarsanız biz de zarar etmekten kurtulup kar edeceğiz' dediler. Aslında zarar ettikleri falan yok. Otobüsler buradan İzmit'e yolcularımızı 30 liraya götürürken onlar 300 liraya götürüyorlar. Nasıl bunlar kar edemiyor. Ben onlara böyle dedim diye birden üzerime saldırdılar. Ne olduğunu anlamadan darp etmeye başladılar" diye konuştu.



YAPTIRIM UYGULANMADI


Taksilerin yakın mesafeler için bile en az 100 lira aldıklarını kaydeden Ünal, "Bizim havalimanında çalışmamız için her türlü iznimiz İçişleri Bakanlığı tarafından verildi. On binlerce yolcuyu güvenli ve hesaplı bir şekilde taşıyoruz. Bizler vatandaşa bu kadar güvenli ve rahat bir ulaşım imkanı sağlamamıza rağmen havaalanında terör estiren bu taksici grubu tarafından darp edildim. Darp edildiğimiz video görüntülerinde de kayıtlı olmasına rağmen henüz herhangi bir yaptırım uygulanmadı” dedi.



TAKSİLER DOLMUŞA ÇEVİRDİLER


SawKoop Koparatif Başkanı Ahmet Çavuş'un kooparatife bağlı taksileri dolmuşa çevirdiğini savunan Ünal, "Öyle ki taksilere 4-5 yolcuyu bindirerek her birinden 20-25 lira alıyor ve Taksime 5 yolcuyu neredeyse 150 liraya götürüyorlar. Bir de kalkıp para kazanamıyoruz diyorlar. Gelen yolcuların ana çıkış kapısını taksilerin bulunduğu yerden çıkmaları için kapattılar. Yolcular direk taksilerin avucuna düşüyor" diye konuştu.



Yolcular da şikayetçi


Sabiha Gökçen Havalimanını uygun olduğu için kullandığını ancak taksi şoförlerinin kendilerinden taksime gitmek için bile 100 lira


istediklerini belirten Ertuğrul Özcan “Yurtdışından geliyorum ve Taksime gideceğim bunun için de en uygun ulaşım aracı olan havabus'ü kullanıyorum. Çünkü buradan taksi ile gitmeye kalksam en az 100 Lira istiyorlar. Ne kadar alacaklarını da bilmiyorum çünkü burada taksimetre çalıştırmıyorlar”dedi. Bir diğer yolcu Zeki Akkurt ise “Siirt'ten buraya geldim. Havabus'ü taksilerden daha ucuz olduğu için tercih ediyoruz. Taksi 140 Lira'ya Esenler'e götürüyor. Ancak otobüsler 15 Lira'ya götürecek. Rekabet olması iyidir. İnsanların maddi durumu kötü herkes taksiye binemez ki. O yüzden otobüslerinde kalması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.


#Sabiha Gökçen
#İETT
#Taksiciler
#SawKoop
8 yıl önce