|

Talimat Rakka’dan

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca terör örgütü DAEŞ'a yönelik operasyonların ardından gözaltına alınan 22 şüpheli hakkında hazırlanan soruşturma dosyasında, Alevi Kültür Derneğine yönelik eylem talimatının örgütün Suriye'deki merkezi Rakka'dan verildiği bilgisi yer aldı.

Yeni Şafak
04:00 - 14/11/2016 Pazartesi
Güncelleme: 21:20 - 13/11/2016 Pazar
Yeni Şafak

Dosyada, Gaziantep'te yakalanacağını anlayınca üzerindeki bombayı patlatan ve 3 polisin şehit olmasına neden olan terör örgütü DAEŞ mensubunun, Gaziantep Alevi Kültür Derneğinin aşure etkinliğini hedef aldığına değinildi.



ALEVİ DERNEĞİNDE BİR AYLIK KEŞİF YAPILMIŞ


Tutuklulardan Abdurrahman el-Najjar'ın, Suriye uyruklu “Ebu Yusuf” kod adlı Muhammed Şerif ile buluşarak örgütün, Gaziantep'teki Alevi Kültür Derneğinde bir ay boyunca keşif yapması talimatını ilettiğine işaret edilen soruşturma dosyasında, aşure günü çevrede yoğun güvenlik önlemi alınması üzerine Rakka'da bulunan “Abdurrahman” kod adlı kişiye telefonla ulaşarak, mevcut koşullar nedeniyle eylemin yüzde 80 başarısız olacağını aktardığı belirtildi.



Bombacı evimize geldi


16 Ekim'deki operasyonda etkisiz hale getirilen Mehmet Kadir Cabael'in eşi Fadile'nin de ifadeleri de dosyaya eklendi. Tutuklular arasında bulunan 2 çocuk annesi Fadile Cabael, eşinin eve gelen kişilerin kendisini görmesine izin vermediğini, ayrı bir odada yaşadığını ancak 20 Ağustos'ta sokak düğününe yönelik saldırıyı gerçekleştiren 20-22 yaşlarında bir kişinin evlerine getirildiğini, bu kişinin açık kimliğini bilmediğini ifade etti.


#Gaziantep
#DAEŞ
#Alevi Kültür Derneği
7 yıl önce