|

Talimatı kimden aldın

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ABD’deki 17-25 Aralık kumpası olan Reza Zarrab davasıyla aynı anda harekete geçti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iftiralara başladı. Bu paralellik “Birileri Kılıçdaroğlu'na talimat verdi" şüphesini öne çıkardı. CHP lideri daha önce de ABD ve Almanya’da başlayan Türkiye ve Erdoğan karşıtı kampanyaların sözcülüğünü yapmıştı.

Yeni Şafak ve
08:00 - 28/11/2017 Tuesday
Güncelleme: 09:37 - 28/11/2017 Tuesday
Yeni Şafak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

Türkiye’ye Reza Zarrab üzerinden kurulan kumpasa karşı milli bir duruş sergilemeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, davanın başlamasıyla birlikte Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde açıklamalar yapmaya başladı. Kılıçdaroğlu’nun yurt dışı banka hesabı iddialarıyla suyu bulundurmaya çalışması akıllara “ABD’den talimat mı geldi” sorusunu getirdi.

PARALEL OLARAK HAREKETE GEÇTİ

Önceki genel başkan Deniz Baykal’a 2010’da kaset kumpası kurulmadan iki yıl önce ismi, ABD derin devletinin raporlarına CHP’nin yeni genel başkanı olarak giren Kılıçdaroğlu, Zarrab davası ile paralel açıklamalar yapmaya başladı.

BANKA İFTİRASINA SARILDI

ABD’de yargılanan işadamı Reza Zarrab davası üzerinden Türkiye’ye operasyon çekilirken hiçbir zaman milli bir tutum sergilemeyen Kılıçdaroğlu, Zarrab olayının gündeme gelmesi ile birlikte Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhinde açıklamalar yapmaya başlarken eski iddialarını yeniden gündeme taşıdı.

HER KUMPASTA O VAR

21 Kasım’da CHP grubunda “Senin çocuklarının yurt dışı hesaplarına gönderdiği milyonlarca para var mı?” diye Erdoğan’ı hedef alan Kılıçdaroğlu, aynı iddiaları 2010’da da ortaya atmıştı. WikiLeaks belgelerinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilişkin İsviçre bankalarında 8 ayrı hesabı olduğu iddialarında bulunmuş ve “Sayın Başbakan’ın çok net kamuoyunu tatmin edecek açıklamalar yapmasını bekliyoruz. Suçlamıyoruz. Bu iddiadır diyoruz. Ama bu iddiaya karşı net, somut bilgiler ortaya konmazsa Sayın Başbakan bu iddiaların altında kalır” demişti. Erdoğan, Kılıçlaroğlu’nun suçlamalarını “iftira” olarak niteleyip “İspat et. Cumhurbaşkanlığı makamında bir dakika durmayacağım” resti çerken, 1.5 milyon TL’lik tazminat davası açmıştı.

AMERİKAN MAHKEMESİ TAVRINI BELLİ ETTİ

Reza Zarrab davasında atanan bilirkişilerin kimliği ve arkalarındaki sermaye “One minute’in rövanşına işaret ediyor. Söz konusu bilirkişilerin başında bulunduğu Demokrasiyi Savunanlar Derneği’ne İsrail lobisinin büyük paralar aktardığı dikkat çekiliyor. Hükümetin “sanıklıktan tanıklığa geçti” tepkisini gösterdiği Zarrab davasında atanan bilirkişiler davanın gerçek amacını afişe etti.

  • BİLİRKİŞİLERİ İSRAİL FONLAMIŞ
  • Türkiye karşıtı söylemleriyle tanınan (Demokrasiyi Savunanlar Derneği) FDD’nin iki yöneticisi sürpriz bir şekilde Yargıç Richard Berman tarafından Zarrab davasına bilirkişi olarak atandı. Bu isimler İsrail tarafından fonlanan sözde düşünce kuruluşu olan FDD’nin Başkanı Mark Dubowitz ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Jonathan Schanzer idi.
İlk iftirası değil

İftira atmayı siyasi bir tarz haline getiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, bu yalanlardan dolayı hakkında açılan neredeyse bütün davaları kaybedip, on binlerce lira tazminat ödemek zorunda kaldı. İşte Kılıçdaroğlu’nun seri iftiralarından bazıları:

1- Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde altın klozet olduğunu ileri sürdü. Sosyal medya dedikodusuna sarılan Kılıçdaroğlu’nun bahsettiği klozetlerin seramik olduğu ortaya çıktı.

2- “Bakırköy’de bir projeye imar planı çıkartılması karşılığında TÜRGEV’e 20 dönümlük arsa verildi” dedi, balon çıktı.

3- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsviçre’de 8 ayrı hesabı olduğunu savundu. Yine iddiasının altında kaldı.

4- Bir TV kanalında “Erdoğan’ın Baykal’ın kaseti izlediğini gördüm” dedi. İddia mahkemeye taşınınca çark etti: Hatırlamıyorum

5- Tsunami sonrası toplanan paraların Açe’ye gitmediğini öne sürdü. Dekontlarla yalanlanınca suskunluğa büründü.

6- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üniversite mezunu olmadığı yalanını atan Kılıçdaroğlu’na cevap olarak hem diplomanın görüntüsü yayınlandı hem de Erdoğan’ın okul arkadaşları konuştu. Kılıçdaroğlu ise her zamanki gibi özür bile dilemeden sustu.

7- 15 Temmuz sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Elinizdeki dövizleri bozdurun, TL ve altına çevirin” çağrıları sonrası tüm yurtta kampanyalar başlatıldı. Kılıçdaroğlu “Erdoğan dolarlarını bozdurmadı” dedi, bu iftira da, dekontlarla belgeli olarak yalanlandı.

8- Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile ilgili yolsuzluk iddiaları, yargı kararlarıyla çürütüldü. Dönemin belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, kazandığı tazminat paralarını Kayseri’de halka sucuk ekmek dağıtarak harcadı.





  • CHP’li vekil FDD uzmanı
  • İsrail fonlu FDD kurumunun Türkiye uzmanı ise her platformda Türkiye’yi karalayan eski CHP vekili Aykan Erdemir. Yabancı basında Türkiye karşıtı yazılar kalem alan Erdemir, STV’nin ABD bürosu açılışına katıldı ve 15 Temmuz hakkında mesnetsiz iddialar ortaya atmıştı. Erdemir, Public Radio International’a, “15 Temmuz darbesini sadece Gülenciler gerçekleştirmedi, toplumun diğer kesimlerinden de katılanlar oldu. Gülen’in darbeyi planladığına dair Türk hükümetini sağlam kanıt sunamadı” gibi görüşler dile getirmişti.
#Kemal Kılıçdaroğlu
#ABD
6 years ago