|

Talimatı uydudan almışlar

15 Temmuz darbe girişiminde, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki eylemlere ilişkin 150 kişinin yargılandığı davaya, sanık savunmalarıyla devam edildi. Duruşmada, savunma yapan sanık eski binbaşı Yener Akbaba, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz’da nizamiye de olduğunuancak burada uyuyakaldığını iddia etti. Ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntüleri ise Akbaba'nın uyumadığını, saat 02.45'te, kartlı turnikelerin üzerinden atlayarak geçtiğini gösterdi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 30/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 09:11 - 30/11/2017 Perşembe
Yeni Şafak
​15 Temmuz darbe girişimi gecesi sivil imamların “teknik takibe takılmamak” için birbirleriyle uydu üzerinden görüştükleri ortaya çıktı.
​15 Temmuz darbe girişimi gecesi sivil imamların “teknik takibe takılmamak” için birbirleriyle uydu üzerinden görüştükleri ortaya çıktı.

15 Temmuz darbe girişimi gecesi sivil imamların “teknik takibe takılmamak” için birbirleriyle uydu üzerinden görüştükleri ortaya çıktı. Daha önce kendi aralarında iletişime geçmek için ByLock, Eagle, Co-Co gibi kriptolu sistemleri kullandıkları belirlenen FETÖ’cülerin darbe girişimi için ise direk uydu üzerinden iletişim sağlamak için bir sistem kurdukları tespit edildi.

GÜLEN’DEN TALİMAT

Akıncı Üssü’nde gözaltına alınıp sonra serbest bırakılan Adil Öksüz’ün üzerinde uydu telefonu ve GPS (Küresel Konumlama Sistemi) cihazı bulunurken, halen tutuklu olan örgütün bilişim imamı Harun Biniş de Apple marka bir tabletle yakalanmıştı. İncelemelerde bu cihazların hangi maksatla Biniş ve Öksüz tarafından kullanıldığı netlik kazandı. Örgüt içi haberleşmenin, Harun Biniş’in de aralarında bulunduğu bir grup FETÖ’cü bilişim uzmanı tarafından geliştirilen yazılım sayesinde sağlandığı tespit edildi. Örgüt üyelerinin bu yazılım sayesinde 15 Temmuz gecesi elebaşı Fetullah Gülen’den anlık talimat aldığı değerlendiriliyor. Bu sistemi diğer sivil imamlar Kemal Batmaz, Hakan Çiçek ve Nurettin Oruç’un da kullandıkları düşünülüyor.

EVİNDEN UYDU TELEFONU ÇIKTI

FETÖ’nün 1970’te kurulan çekirdek kadroyu tasfiye ederek 1990 yılında oluşturduğu ikinci mütevelli heyetinde yer alan Abdülkadir Akşit’in evinde de uydu telefonu ele geçirilmişti. Akşit’in de Gülen’le ve diğer örgüt üyeleriyle buradan iletişime geçtiği tahmin ediliyor.

#FETÖ
#15 Temmuz
6 yıl önce