|

Talimatlar ankesörden

15 Temmuz gecesi Tuğgeneral Ahmet Otal, SAT timi komutanı Yüzbaşı Özay Cödel ve Yüzbaşı Haldun Gülmez gibi çok sayıda kritik ismin İstanbul’daki ankesörlü telefonla mahrem imamlarla görüştükleri belirlendi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 13/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 09:41 - 13/12/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Darbeciler talimatları ankesörlü telefondan almış.
Darbeciler talimatları ankesörlü telefondan almış.

İstanbul Cumhuriyet Basşavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, TSK’daki kriptoları İstanbul’da bulunan bir markette yer alan ankesörlü telefondan, mahrem imamlar tarafından TSK mensubu örgüt üyelerinin arandığını tespit etti. Mahrem imamların aradığı örgüt üyelerine buluşulacak yer veya irtibata geçilecek nokta söyledikleri ardından yüz yüze görüşme gerçekleştirdikleri bilgisi soruşturma dosyasında yer alıyor. Bu kapsamda ankesörlü telefon kayıtlarını çözen savcılık 333 Fetullahçı asker ve 27’si mahrem imam olmak üzere toplam 360 şüpheli hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkartmıştı. Şüphelilerden 188’i tutuklanırken 65’i ise itirafçı oldu.

SUİKAST EKİBİ DE GÖRÜŞMÜŞ

Soruşturmada şüpheli olan isimlerin bir kısmı ise halihazırda darbe davalarında tutuklu olarak yargılanıyor. Mahrem imamların İstanbul’daki ankesörlü telefondan irtibata geçtiği isimler arasında 15 Temmuz darbe girişimine fiili olarak katılan önemli isimler bulunuyor. FETÖ imamlarıyla irtibatları tespit edilen bu isimlerin mahkemelerde yaptıkları ‘FETÖ üyesi’ değiliz savunması da çökmüş oldu. Bu isimler arasında, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast ekibinde yer alan SAT timi komutanı olan Yüzbaşı Özay Cödel, SAT ekibi üyesi eski Yüzbaşı Haldun Gülmez yer aldı.

O HAİN LİSTEDE

15 Temmuz gecesi İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın telsizle darbeci bir komutanla ‘teslim olunması’ yönünde bir konuşma yapmıştı. 15 Temmuz gecesi polisin telsizini gasp ederek İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan’la görüşen Kuleli Askeri Lisesi’nden 2. Tabur Komutanı Yarbay Turgay Ödemiş’te ankesörlü telefonla mahrem imamla görüşen şüpheliler arasında yer alıyor. Ayrıca 1. Ordu Komutanlığı Harekat Başkanlığı Plan Harekat Şube sorumlusu Yarbay Serkan Çetin Akbaş’ın da ankesörlü telefonla haberleştiği belirlendi.

HER RÜTBEDEN VAR

İşte mahrem imamların İstanbul’da kullandığı ankesörlü telefonla irtibata geçen diğer önemli isimler: “34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Salnur, Yarbay Birol Keskinkılıç, 51. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı olan 51/1 Piyade Tabur Komutanı Kurmay Yarbay Sefer Eyüp Şensoy, Kurmay Binbaşı Hakan Canlan, Piyade Binbaşı Mevlüt Acar, Binbaşı Ahmet Taştan, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü işgal etmeye çalışan Binbaşı Muhammet Ertosun, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli Binbaşı Cevdet Serbest, Binbaşı Tunahan Özarslan, eski 122. Filo Komutanı Pilot Binbaşı Ersin Oruçoğlu.”

#FETÖ
#15 Temmuz
#Talimat
6 yıl önce