|

Tanımıyormuş!

DHKP-C üyesi İsmail Akkol, Sabancı suikastından 20 yıl sonra ilk kez savunmasını yaptı. Akkol, Mustafa Duyar ile Fehriye Erdal’ı şahsen tanımadığını iddia etti

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/09/2016 Salı
Güncelleme: 00:06 - 27/09/2016 Salı
Yeni Şafak

Sabancı Suikastı Davası sanığı, terör örgütü DHKP-C üyesi İsmail Akkol, cinayetten 20 yıl sonra ilk kez savunmasını yaptı. Yakaladıktan sonra 4. kez hakim karşısına çıkan Akkol, suçlamaları reddetti. Akkol, “Mustafa Duyar ile Fehriye Erdal'ı şahsen tanımıyorum. Duyar'ın benimle ilgili hiçbir beyanını kabul etmiyorum. Kendisi hain bir adam. Kendini kurtarabilmek için yanına bir kurban aramış. Benim adımı vermiş” dedi.



DAVADA 11 KİŞİ SANIK


İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Silivri Cezaevi'nden getirilen sanık İsmail Akkol ve avukatları hazır bulundu. Sabancı ailesini duruşmada avukat Vehbi Kahveci temsil etti. Levent'teki Sabancı Center'da 9 Ocak 1996'daki suikasta ilişkin dönemin İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) Cumhuriyet Başsavcılığınca 28 Mart 1997'de hazırlanan 19 sayfalık iddianamede 11 sanığın ismi yer almıştı. DHKP-C terör örgütünün üst düzey yöneticisi Ercan Kartal, 15 Şubat 1999'da tutuklu bulunduğu Afyon Kapalı Cezaevinde öldürülen Mustafa Duyar ile firari sanıklar Fehriye Erdal ve İsmail Akkol hakkında, “Anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye teşebbüs etme” suçundan idam cezası istemiyle dava açılmıştı.



TÜRKİYE'YE GİRERKEN YAKALANDI


Firari Akkol 2014'te Yunanistan'da yakalanmış, daha sonra serbest bırakılmıştı. Türkiye'ye iade edilmesine ilişkin talep Yunan mahkemesince reddedilen Akkol hakkında İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kırmızı bülten çıkarılması talepli iade talepnamesi hazırlanmıştı. Türkiye'ye girerken yakalanan Akkol, 4 Şubat'ta çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Davanın firari sanığı Fehriye Erdal ise hala aranıyor.


#DHKP-C
#Mustafa Duyar
#Fehriye Erdal
8 yıl önce