|

Tanker faciası

Denizli’de orman yangınına müdahale için dozer taşıyan TIR ile LPG tankeri çarpıştı. Alev topuna dönen tankerin patlaması sonucu 4 kişi öldü, 13 kişi de yaralandı

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 01:49 - 5/07/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
4 ölü, 13 yaralı
4 ölü, 13 yaralı

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde yangın yolunda facia yaşandı. Yangını söndürme çalışmaları için dozer taşıyan TIR’la çarpışan LPG tankerinde meydana gelen patlama sonucu 4 kişi öldü, 13 kişi yaralandı. Denizli-Aydın karayolunda seyreden Merih Diğrek idaresindeki 45 AY 241 plakalı LPG tankeri, Sarayköy’deki orman yangınına müdahale için dozer götüren Hüseyin Avcı (41) yönetimindeki Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne (DESKİ) ait 20 YS 346 plakalı TIR’la çarpıştı.

ALEV TOPUNA DÖNDÜ

Çarpışmanın etkisiyle LPG yüklü tankerde yangın çıktı. Alev topuna dönen tankerde bir süre sonra patlama meydana geldi. Alevler, Fransa’dan memleketleri Denizli’nin Tavas ilçesine tatile gelen 5 kişilik gurbetçi Şama ailesinin bulunduğu CD 259 JP plakalı cipin de aralarında bulunduğu 4 araca da sıçradı. Korkunç manzaranın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlı ekibi sevk edildi.

YANARAK CAN VERDİLER

Kazada, LPG tankeri sürücüsü Merih Diğrek, TIR sürücüsü Hüseyin Avcı ve cesedinden sadece parçalar kalmış bir çocuk hayatını kaybetti. TIR’la taşınan dozerin operatörü Zafer Demir, gurbetçi İbrahim Şama (41), eşi Gülser Şama (37) ve çocukları Efe’nin de aralarında bulunduğu bulunduğu 13 kişi yaralandı.

600 METRE UZAKTA BULUNDU

Kazanın ardından Efe ve Zeynep Şama'nın bulunamaması nedeniyle AFAD ve UMKE tarafından 'drone'la arama yapıldı. Ekipler bir çocuğa ait kemik ve ceset parçalarını 400 metre, diğer çocuğa ait parçaları da 600 metre mesafede buldu. Hastaneye kaldırılan yaralılardan İbrahim Şama, ambulans helikopterle İzmir Bozyaka Yanık Merkezi’ne, dozer operatörü Zafer Demir de ambulans uçakla İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Arama çalışmalarında bulunan kemik ve ceset parçaları DNA testi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

SAVAŞ ALANI GİBİ

Kazanın ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulunan AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, yetkililerden bilgi aldı. Tin, “Burası savaş alanına dönmüş durumda. Yangını söndürmek üzere çalışma yapılırken ana yol üzerinde bu felaketin yaşanıyor olması bizi tedirgin ediyor” dedi. Kaza nedeniyle karayolu, 3 saat çift yönlü ulaşıma kapandı.


Kemik parçaları bulundu

Patlamanın etkisiyle tankerden kopan parçalar yaklaşık 1 kilometrelik alana saçıldı. Kazanın ardından kaybolan gurbetçi ailenin çocukları Hüseyin Görkem ve Zeynep Şama’nın bulunamaması nedeniyle bölgede AFAD ve UMKE tarafından “drone” kullanılarak arama çalışması başlatıldı. Ekipler arama çalışmalarında bazı kemik ve ceset parçaları buldu. Bulunan parçalar DNA testi için gönderildi.

#Denizli
#TIR
#LPG
7 yıl önce