|

Tanklar sınırda kontak kapatmıyor

Türkiye'nin IKBY'nin 'referandum' gündemine karşı başlattığı askeri hareketlilik tüm hızıyla sürüyor. Silopi-Habur hattında başlatılan tatbikat kapsamında tankların manevra faaliyetleriyle savaş pozisyonu aldığı görülüyor.

Yeni Şafak
10:43 - 24/09/2017 Pazar
Güncelleme: 10:53 - 24/09/2017 Pazar
Yeni Şafak
Türk tankları, tatbikat kapsamında operasyonel faaliyetler yürütüyor.
Türk tankları, tatbikat kapsamında operasyonel faaliyetler yürütüyor.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin bağımsızlık referandumu ısrarını sürdürmesi nedeniyle askeri sahada hareketlilik yükseldi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Silopi-Habur bölgesindeki tatbikatın seviyesini yükseltti. Tatbikatın ikinci safhasına ilave birliklerin de katılımıyla devam edildiği bildirildi.


Askeri kaynaklar, tatbikata katılan tank, top ve diğer paletli zırhlı araçlar, zırhlı personel taşıyıcıları ile personel sayısına takviye yapıldığını ve dünden itibaren tatbikatın ikinci safhaya yükseltildiği bilgisini verdi. Dün özellikle tankların yoğun şekilde manevra yapıp savaş pozisyonu aldıkları öğrenildi.

Meclis'ten geçti

Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Üst düzey görüşme

Irak Genelkurmay Başkanı Osman Ganimi dün Ankara’ya geldi. Ganimi’nin ziyaretinin son birkaç gün içinde belirlendiği öğrenildi. Akar ile Iraklı muhatabının Genelkurmay Karargahı’ndaki görüşmesinde IKBY’nin yapmayı planladığı referandum ve sonrasında yaşanacak gelişmelere ilişkin askeri tedbirler ile iki ülkenin askeri işbirliği olanakları masaya yatırıldı. Akar, görüşmede, Irak’ın toprak bütünlüğünün korunması ve muhafazası, bölgede olası çatışmalara ilişkin alınacak önlemlerde Türkiye’nin Irak hükümetinin yanında olduğu mesajını verdi, TSK olarak istendiğinde gerekli desteğin sağlanacağı vurgulandı.

  • Akar önümüzdeki günlerde iade-i ziyaret kapsamında İran’a gidecek. Akar’ın ziyaretinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 4 Ekim’de yapacağı İran ziyareti öncesi gerçekleşmesi bekleniyor.



#Silopi Habur
#IKBY
#Mehmetçik
7 yıl önce