|

Tarihi görüşme ne zaman yapılacak?

AK Parti ve CHP heyetleri, koalisyon görüşmeleri çerçevesinde son istikşafi toplantı için bir araya geldi. Bakan Fikri Işık'ın açıklamasına göre görüşme takvimi hızlanabilir. ​

Yeni Şafak
17:28 - 3/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 18:00 - 3/08/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

7 Haziran genel seçimlerinin üzerinden 53 gün geçti. Hükümet kurmak için Başbakan Ahmet Davutoğlu'na verilen 45 günlük sürenin bitmesine de 21 gün kaldı. Kritik haftaya girilen süreçte, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik başkanlığındaki AK Parti heyeti ile Haluk Koç başkanlığındaki CHP heyeti istikşafi görüşmelerde bugün final yapacak. Son kez bir araya gelecek heyetlerin hazırlayacağı raporlar ışığında liderler ve parti yönetimleri koalisyon için müzakerelere geçilip geçilmeyeceğine karar verecek. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın açıklaması görüşme takviminin hızlanabileceğine işaret etti.



"İki lider bugün mü görüşecek?"


7 Haziran seçimlerinden koalisyon kurulması yönünde sonuç çıktığını, şu anda da görüşmelerin devam ettiğini söyleyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık "CHP ile görüşmeler devam ediyor, şu an zannediyorum son istikşafi görüşmeler yapılıyor. Yüksek Askeri Şura toplantısını bitirdikten sonra belki CHP Genel Başkanı ile Sayın Başbakanımızın bir araya gelme durumu olacak. Ondan sonra AK Parti ile CHP arasında bir koalisyon yapılıp yapılmayacağı, bir koalisyon hükümeti kurulup kurulmayacağı ortaya çıkacak. Eğer bir koalisyon yapılabilirse bu ülkemiz açısından önemli olur ama yapılamazsa yeniden millete gitmek tekrar millet iradesine başvurmak siyasetin görevidir. 'Seçimin tekrarlanması' diyebileceğimiz bir seçim olabilir" dedi. Bakan Işık'ın açıklaması görüşme takviminin hızlanacağına işaret etti.



Son istikşafi toplantısı


Hükümet kurma süreci kapsamında, AK Parti ile CHP heyetleri beşinci kez toplandı. Ankara Palas Devlet Konukevi'ndeki görüşme, saat 14.15'te başladı.



Görüşmeye, AK Parti'yi temsilen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır ile milletvekilleri Taha Özhan, Mücahit Arslan ve Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Lütfi Elvan, CHP'yi temsilen ise Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç, Selin Sayek Böke, Faik Öztrak, Murat Özçelik, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve Genel Başkan Başdanışmanı Rasim Bölücek katıldı.



Heyetler, Kültür ve Turizm Bakanı Çelik ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç'un koordinesinde en son 1 Ağustos Cumartesi günü TBMM'de görüşmüş, Bakan Çelik, son toplantıyla istikşafi görüşmelerin biteceğini ve genel başkanlara karşılıklı sunum yapabilecek aşamaya gelineceğini açıklamıştı.







#İstikşafi
#toplantı
#CHP
#AK Parti
9 yıl önce