|

Tatil 10 gün

Kamuoyunun en çok merak ettiği soru cevabını buldu. Bakanlar Kurulu’nda alınan kararla Kurban Bayramı tatili 10 güne çıkarıldı. 26 Ağustos Cumartesi başlayacak tatil 5 Eylül Salı günü sona erecek. Hükümet Sözcüsü Bozdağ, emekli maaşlarının da bayramdan önce ödeneceğini açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 01:09 - 16/08/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Tatil 10 gün
Tatil 10 gün

Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplandı. Toplantıda ‘Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacak’ sorusu da cevabını buldu. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, toplantıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Bozdağ yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı tatilinin 10 güne uzatıldığını duyurdu. Bozdağ, “Bakanlar Kurulumuz, yaklaşan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı, vatandaşlarımızın bu bayramlar vesilesiyle aile ziyaretleri, turizm sektörünün canlanması ve ticari hayatın olumlu etkilenmesi ihtimallerini değerlendirerek, vatandaşlarımızın rahat bir şekilde bayramlarını idrak etmeleri maksadıyla Kurban Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’na tekabül, tekaddüm eden günleri ve ara gün olan yarım günün idari izinli olmasına karar vermiştir. Buna göre, 28 Ağustos Pazartesi, 29 Ağustos Salı günleri tam gün, 31 Ağustos Perşembe günü yarım gün idari izinli sayılmasına karar vermiştir” dedi. 26 Ağustos Cumartesi başlayacak tatil 5 Eylül salı günü sona erecek.

MAAŞLAR ERKEN ÖDENECEK

Bozdağ, şöyle konuştu: “Emekli Sandığı kapsamında emekli dul ve yetim aylığı alanlar, şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz dahil olmak üzere aylık ödeme günleri 1-5 Eylül tarihleri arasına denk gelmesi nedeniyle emekli maaşlarının ödenmesinin bayram öncesine çekilmesi de kararlaştırılmıştır. Bu çerçevede, 1-2 ve 3 Eylül tarihlerinde maaşlarını alacak olan emekli sandığı emekli dul ve yetimleri ile şehit yakınları ve gazilerimiz, 28 Ağustos 2017 tarihinde, 4 ve 5 Eylül 2017 tarihinde maaşlarını alacak olanlar da 29 Ağustos 2017 tarihinde maaşlarını alabilecektir.”

TEK TİP İLK KHK’DA

Bozdağ, “Tek tip kıyafet konusunda bir yasa değişikliğine ihtiyaç var. Bunun da KHK’ya konulacağını ifade etmiştik. Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu ancak kanun hükmünde kararname çıkarabilir, anayasamıza göre. Daha önce kabine değişikliği yapıldı ve Sayın Cumhurbaşkanı başkanlığında Bakanlar Kurulu toplantısı yapılamadığı için kanun hükmüne kararname çıkarılamamıştı. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında, Bakanlar Kurulu toplantısını yaptı ve bundan sonra çıkacak kanun hükmünde kararnamelerde bu konu yer alabilir” dedi.

  • Köprü ve otoyollar ücretsiz
  • Bozdağ, Kurban Bayramı’nda Köprü ve otoyollarda 30 Ağustos 2017 Çarşamba gününden başlamak üzere 5 Eylül 2017 Salı günü saat 07.00’ye kadar ücret alınmayacağını söyledi.


Erdoğan Macron ile
görüştü

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, telefonda görüştü. Görüşmede Suriye ve Irak konuları ele alındı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bölgesel konuların ele alındığı görüşmede ikili ilişkilere de değinildi. Terörle ortak mücadelenin önemine dikkati çeken iki lider, Suriye ve Irak’taki son gelişmeler hakkında fikir teatisinde bulundu.

#Kurban Bayramı
#Bekir Bozdağ
#Emekli maaşı
7 yıl önce