|

'TBMM'de gerekli çalışmalar yapılacak'

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Yopçu, FETÖ'nün gerçekleştirdiği darbe kalkışmasında şehit olan Necati Sayın ve İzzet Özcan ve Resul Rüstem Perçin'in cenaze törenlerine katıldı. Topçu, TBMM çatısı altında gerekli çalışmaların yapılacağını bildirdi.

Yeni Şafak
19:24 - 17/07/2016 Pazar
Güncelleme: 16:29 - 17/07/2016 Pazar
Diğer

Cumhurbaşkanlığı Külliye'si önünde demokrasi için nöbet tutarken şehit düşen Necati Sayın ve İzzet Özcan Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda kılınan namazın ardından defnedildi. Cumhurbaşkanlığını temsilen cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu “Milletin iradesine ve demokrasiye sahip çıkan tüm şehitlerimize minnettarız, Allah rahmet eylesin.” dedi.




Milletimiz Darbeye Engel Oldu

Darbe girişiminin milletin desteği ile bastırılmasının ardından, kalkışma sırasında şehit olan vatandaşlar toprağa verildi. Ankara'da düzenlen cenaze törenlerine katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, şehit olan Necati Sayın ve İzzet Özcan ve Resul Rüstem Perçin'i uzun süredir, çok yakından tanıdığını belirterek “Eşkıyalar Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne girmeye çalıştığında milletimiz kendini siper etti ve buna engel oldu. Bu sırada kardeşlerimiz şehit oldu. Cumhurbaşkanı adına devletine ve milletine sahip çıkan milletimiz bu teröristleri derdest etmesini bildi. Milletin iradesini ayaklar altına almak isteyen caniler Cumhurbaşkanlığı makamını işgal ederek burada fotoğraf çektirmek istediler. Ama asil milletimizin kararlılığı buna engel oldu. Bu mübarek milletin evlatları 2 saat boyunca ateş altında tutulan Külliyeyi terk etmediler.” dedi.




İsimleri Tarihimize Kazınacak

Yalçın Topçu sözlerine şöyle devam etti “Allah'ın indinde milletin nezdinde hiçbir kıymeti olmayan bu çetenin eli kanlı katilleri amaçlarına ulaşamadılar. 15 Temmuz şehitlerimiz ile ilgili Gazi TBMM gerekli çalışmaları yapacaktır. Ben inanıyorum ki, bu mübarek şehitlerin adları büyük Türk milletinin yüce tarihinde altın harflerle yerini alacaktır. Biz onları bugün Rabbimizin cennetine uğurladık. Allah rahmet eylesin, milletimizin başı sağ olsun.”



#Yalçın Topçu
#Darbe girişimi
8 yıl önce