|

Tedbiren durdular

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, olağanüstü kongre sürecinin mahkeme kararıyla tedbiren durdurulduğunu açıkladı. Muhalifler karara itiraz edecek

Yeni Şafak ve
03:00 - 30/04/2016 Cumartesi
Güncelleme: 03:35 - 30/04/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

MHP'yi mahkeme kararıyla ele geçirmeye çalışan muhalifler, kongrenin iptal edilmesinin şokunu yaşıyor. Sivas Gemerek ve Kastamonu Tosya üst kurul delegelerinin açtığı davalarda mahkemeler, Sulh Hukuk Mahkemesi'nin atadığı çağrı heyetinin (kayyum) aldığı kararları durdurma kararı verdi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, çağrı heyetinin görevinin askıya alındığını, Yargıtay kararı kesinleşinceye kadar 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararının da durdurulduğunu açıkladı. MHP'yi henüz hiçbir yetkisi olmadan Büyük Kurultay'a davet eden kayyum heyetinin amacının kaos yaratmak olduğunu belirten Öztürk, partililerin açtığı davalar neticesinde iki mahkeme kararı çıktığını ifade ederek şöyle konuştu:



DAVALAR PEŞ PEŞE GELİYOR


“İki karara ek olarak yine üç üst kurul delegesi tarafından bir ilde yapılan benzer başvuru üzerine üç ihtiyati tedbir kararı daha verildi. Bu kararlar kayyumların yasal olmayan teşebbüslerinin de yargı organları eliyle durdurulması anlamına geliyor."


Kararı yorumlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise “Bunlara partiyi teslim edemeyiz. Kimse bizden olağan dışında kongre beklemesin" diye konuştu.





KARARA İTİRAZ EDECEKLER


Kayyum heyetini geçersiz kılan kararlara muhaliflerden tepki gecikmedi. Genel başkan adaylarından Sinan Oğan, “MHP kurultay yapmamak için bir çok mahkemeye başvuruyor. İtiraz hakkımızı kullanacağız. Tedbir kararı hukuksuzdur" dedi. İki mahkemenin kararının da geçersiz olduğunu söyleyen Meral Akşener ise “Bu işin bir karşılığı yoktur. Biz 15 Mayıs'ta kongrede tüzük değişikliği oylamamızı yapacağız" dedi.


#Oktay Öztürk
#MHP
8 yıl önce