|

TEDES haftaya geri dönüyor

Suistimal edildiği ve amacından saptırıldığı gerekçesiyle geçen yıl uygulamadan kaldırılan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) İstanbul ve Konya’dan başlayarak tekrar hayata geçiriliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:30 - 28/05/2017 Pazar
Yeni Şafak
​TEDES haftaya geri dönüyor
​TEDES haftaya geri dönüyor

Gelecek hafta kullanıma girecek sistem kısa sürede Türkiye çapına yayılacak. Can ve mal kayıplarını önlemek amaçlı bu sistemin önceki dönemde geliştirildiğini ancak zaman için amacından saptırıldığını belirten TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Sözcüsü Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı sistemin yeni usul ve esaslara göre gelecek hafta faaliyete geçeceğini söyledi. Ilıcalı, Intertraffic İstanbul Fuarı’nda yaptığı açıklamada, TEDES için halihazırda başvuran belediye sayısının ise 130 olduğunu kaydetti.

KAZANÇ KAPISI OLDU

TEDES’te kesilen cezaların %70’inin Hazine’ye %30’unun ise belediyelere gittiğini hatırlatan Ilıcalı, işin daha önce zamanla suistimale dönüştüğünü söyledi. Ilıcalı, TEDES üzerinden tuzak kurarak vatandaşın gelir kapısına dönüştürülmesine İçişleri Bakanlığı’nın müsaade etmeyeceğinin altını çizdi.

#TEDES
#İstanbul
#Konya
7 yıl önce