|

Tehditler kaynağında yok edilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında vereceği resepsiyonda, şehit aileleri ile çalışmaları ve yaşam hikayeleriyle fark yaratanlarla biraraya gelecek. Külliye’deki resepsiyonda, teröristlerce şehit edilen Eren Bülbül, Kaymakam Safitürk ve öğretmen Aybüke Yalçın’ın aileleri de bulunuyor

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 01:33 - 30/08/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla bu akşam bir resepsiyon verecek.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin kış bahçesi ve iç bahçesinde düzenlenecek resepsiyona sanat, spor ve iş dünyası ile çeşitli meslek kuruluşlarının temsilcileri de iştirak edecek. Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri ile jandarma, emniyet, sahil güvenlik unsurlarının temsilcilerinin yanı sıra, yabancı misyon temsilcileri, askeri ataşeler de resepsiyona katılacak.


EREN BÜLBÜL’ÜN AİLESİ

Külliye’deki resepsiyonun davetlileri arasında şehit ailelerinin yanı sıra yaptıkları çalışmalar ve yaşam hikayeleri ile fark yaratan vatandaşlar da bulunuyor. Resepsiyona, Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sırasında şehit olan 15 yaşındaki Eren Bülbül ile İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi Motosikletli Şahinler Timi’nde görevliyken İzmir adliyesi önünde düzenlenen terör saldırısında şehit düşen 43 yaşındaki Fethi Sekin’in ailesi de davet edildi.


AYBÜKE ÖĞRETMEN, KAYMAKAM SAFİTÜRK

Bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristlerce şehit edilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün ailesi ile Batman’ın Kozluk ilçesinde okulundaki karne töreninin ardından evine giderken PKK’lı teröristlerin saldırısıyla şehit olan 22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın ailesinin de resepsiyona katılmaları bekleniyor.

Külliye'deki resepsiyona, Kato Dağı’nda helikopter kazasında şehit olan 13 askerin fotoğrafının yer aldığı dev Türk bayrağı asan, daha sonra da Tunceli’de şehit edilen 23 yaşındaki öğretmen Necmettin Yılmaz’ın fotoğrafı ve Türk bayrağını asarken teröristler tarafından üzerine ateş açılan Trabzonlu TIR şoförü Abdullah Özer de davet edildi. Almanya’da gördüğü güneş enerji santral sistemini köyüne kuran 58 yaşındaki Kezban Karaman ve hikayeleriyle fark yaratan çok sayıda isme de resepsiyon daveti gitti. 


Tehditleri kaynağında yok edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, “Türkiye 95 yıl önceki kararlılığını muhafaza ediyor” dedi. Erdoğan, mesajında şu ifadeleri kullandı: “Türkiye, tıpkı 95 yıl önce olduğu gibi, ekonomik ve siyasi bağımsızlığına yönelik tehditleri, saldırıları ve sabotaj girişimlerini bertaraf etme konusunda aynı kararlılığını muhafaza etmektedir. FETÖ, DEAŞ, PKK, PYD gibi eli kanlı terör örgütlerine karşı hukuk, adalet ve demokrasiden taviz vermeden sürdürdüğümüz amansız mücadele, bu konudaki hassasiyetimizin en bariz örneğidir. Türkiye, bu mücadelesiyle hem kendi vatandaşlarının can güvenliğini sağlamakta hem de küresel güvenliğe ciddi katkıda bulunmaktadır. Ülkemiz, önümüzdeki dönemde de bekasına yönelen tehditleri kaynağında etkisiz hale getirmeye devam edecektir. Bu süreçte en büyük güç kaynağımız ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet’ ilkeleri etrafında bütünleşen milletimizin birlik ve beraberliği ile dost ülkelerin desteğidir."

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Zafer Bayramı
7 yıl önce