|

Tek bir sivil bile zarar görmedi

Genelkurmay Başkanlığı, SİHA’larla ilgili ihanete varan iddialara cevap verdi. TSK’nın operasyonlarda her zaman sivilleri gözettiği vurgulanIırken, Hakkari’deki olayda da aynı kuralın uygulandığı belirtildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/09/2017 Çarşamba
Güncelleme: 02:30 - 13/09/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Tek bir sivil bile zarar görmedi
Tek bir sivil bile zarar görmedi

Genelkurmay Başkanlığınca, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) bu güne kadar hiç bir sivil ve masum vatandaşa zarar verecek uygulama içinde olmadığı, 31 Ağustos'ta Hakkari Oğulköy kırsalında silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile icra edilen operasyonda da aynı esas ve usullerin kullanıldığı bildirildi.

HASSAS DAVRANILIYOR

Tüm faaliyetlerin kanun, yönetmelik, yönerge ve direktifleriyle uluslararası hukuka uygun olarak yürütüldüğüne dikkati çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Operasyonların planlanmasında ve icrasında, özellikle şanlı tarihimize ve yüksek değerlerimize uygun bir şekilde masum tek bir vatandaşımıza, sivile ve çevreye zarar verilmemesi hususunda her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmekte, terörle mücadele, hudut güvenliği ve kaçakçılığın önlenmesi ile ilgili operasyonlarda, sadece teröristlerin, kaçakçıların ve bunların destekçi ve iş birlikçilerinin etkisiz hale getirilmesi ve engellenmesi amaçlanmaktadır.”

#PKK
#SİHA
7 yıl önce