|

Tekiradağ merkezli FETÖ operasyonunda 51 gözaltı

Sabah saatlerinde Tekirdağ Cumhuriyet Başsavılığınca başlatılan FETÖ'nün TSK'daki "kripto" yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında şuana kadar 51 kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak
18:23 - 9/05/2017 Salı
Güncelleme: 18:28 - 9/05/2017 Salı
AA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) "kripto" yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında şu ana kadar 51 kişi gözaltına alındı.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, KKTC ve Tekirdağ, Ağrı, Ankara, Ardahan, Balıkesir, Bitlis, Bursa, Çankırı, Diyarbakır, Edirne, Hakkari, İstanbul, İzmir, Kars, Mersin, Konya, Siirt, Şırnak, Tunceli, Van'ı da kapsayan illerde örgütün "asker abisi" olduğu iddia edilen 12 sivilden talimat aldığı öne sürülen 2'si askeri okul öğrencisi 108'i muvazzaf askeri personel olmak üzere 110 kişi hakkında gözaltı kararı verilmesi üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri harekete geçti.

Ekiplerce şüphelilerin adreslerine düzenlenen operasyonda çeşitli il ve ilçelerde 51 asker gözaltına alındı.

Öte yandan yakalama çalışmaları süren 59 kişiden 15'inin bazılarının tutuklu bazılarının da yurt dışında olduğu öğrenildi.

Firari zanlıları arama ve yakalama çalışmaları sürüyor.

Mahrem yapı çözüldü

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 5 ay süren çalışmalar sonunda, FETÖ'nün örgüt üyeleri arasında farklı haberleşme yöntemleri deşifre edildi. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan ve "sivil imam"lara yönelik son operasyonda, haklarında gözaltı kararı çıkarılan 17 "asker abisi"nden 9'u tutuklanmıştı.

Operasyonun sürmesi nedeniyle örgütün haberleşme yöntemleriyle ilgili açıklama yapılmazken, şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda soruşturmanın genişleyebileceği öğrenildi.

Daha önce yapılan operasyonun ilk dalgasında da 13'ü "asker abisi" 59'u çeşitli rütbelerdeki askerler olmak üzere 72 şüpheli tutuklanmış, 21 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.


#FETÖ
#operasyon
#Tekirdağ
7 yıl önce