|

Teklifi Meclis'ten önce Bahçeli görecek​

Yeni Anayasa ve Başkanlık sistemine ilişkin olarak süreç hız kazanırken, MHP lideri Bahçeli'nin de çalışmalara yönelik desteği dikkati çekiyor. Başkanlığın TBMM çatısı altında değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Bahçeli'nin AK Parti'nin hazırlayacağı taslağı Meclis'e gelmeden önce inceleyebileceği açıklandı.

Yeni Şafak
13:16 - 20/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 18:32 - 20/10/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Ankara'da Yeni Anayasa ve Başkanlık tartışmaları özellikle son günlerde gündeme gelirken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin grup toplantılarında sürece işaret ettiği konuşmalarında yer alan ifadeler dikkati çekiyor. Başkanlık sisteminin TBMM çatısı altında değerlendirilmesi ve millete sorulmasıyla hayırlı bir sonuca gidileceğini umduğunu açıklayan Bahçeli, referandumdan çıkacak sonuca saygı duyacaklarını açıkladı.




Başbakan Yıldırım-Bahçeli zirvesi

İki lider yeni anayasa metni konusunda mutabık kaldı. Görüşmenin yarım saatinde ise anayasa ve başkanlık sistemi konuşuldu. Bahçeli, "Yeni anayasa metnini biran önce görmek isteriz" derken, Yıldırım da "Son rötuşları tamamlayıp, bir an önce Meclis'e getireceğiz" mesajı verdi.



Başkanlığı görüştüler


"Vatandaşa götürmek için destek verecek"

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Yeni Anayasa ve Başkanlık gündemine ilişkin olarak açıklamalarda bulundu. MHP'nin teklifi Meclis'e gelmeden önce göreceğini ifade eden Canikli, "Vatandaşa götürmek için destek verecek. Anayasa değişikliği metnini görmek istiyor. MHP ile görüşme olacak" dedi.











#MHP
#Devlet Bahçeli
#Nurettin Canikli
#Başkanlık Sistemi
7 yıl önce