|

Teknisyen ele verdi

15 Temmuz gecesi cuntacı helikopter pilotlarına katliam emrini veren firari Yurtta Sulh Konseyi üyesi pilot Yarbay Özcan Karacan’ın, daha önce birlikte çalıştığı bir teknisyenin ihbarıyla yakalandığı ortaya çıktı. Karacan’ın Levent İmir adına düzenlenmiş sahte kimlikle yakalandığı belirtildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/08/2017 Cuma
Güncelleme: 01:59 - 18/08/2017 Cuma
Yeni Şafak
Özcan Karacan
Özcan Karacan

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast planından Ankara’daki polis araçlarının ve ambulansların vurulmasına en kanlı talimatları verdiği belirlenen eski kurmay yarbay Özcan Karacan’ın, Antalya’da yakalanmasına ilişkin önemli ayrıntılara ulaşıldı.

İHBAR 15 AĞUSTOS’TA

15 Temmuz öncesi darbe toplantılarına katıldığı belirlenen ve Kara Havacılık Komutanlığı’na ait taarruz helikopterler, pilot ve teknisyenlerinin planlanmasını yapan Karacan’ın, polise 15 Ağustos günü yapılan bir ihbar üzerine yakayı ele verdiği öğrenildi. İhbarı yapanın ise Karacan ile daha önce birlikte görev yaptığı bir teknisyen olduğu ortaya çıktı. Tanınmamak için top sakal bırakan ve zayıflayan Karacan’ı tanıyan teknisyen, polisi arayarak, “Muratpaşa civarında Özcan Karacan’a benzeyen birisini gördüğünü” belirtti. Bunun üzerine harekete geçen polis, teknisyenin ihbar ettiği şahsı 1 gün boyunca takibe aldı.


LEVENT İMİR ADINA KİMLİK

Polis, bir süre izlediği şahsı, Özcan Karacan olduğunu tespit edince önceki gün de kıskıvrak yakaladı. 13 aydır firari olan Karacan’ın üzerinden “Levent İmir” adına kayıtlı sahte kimlik ile ehliyet çıktığı öğrenildi. Polis, daha sonra da Karacan’ın Muratpaşa’da saklandığı eve baskın yaptı. Karacan’ın eşinin de burada saklandığı ve polis ekiplerince gözaltına alındığı belirtildi. Karacan’ın eşiyle birlikte kaçtığı ve saklandığı kaydedildi.

SAVCI KARŞISINA DA ÇIKACAK

Karacan, şu anda 3 ayrı davada yargılanıyor. Aynı zamanda Yurtta Sulh Konseyi üyesi olan Karacan, Genelkurmay Karargah davası, Kara Havacılık davası ve Cumhurbaşkanlığı suikast davasının sanıkları arasında yer alıyor. Ayrıca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Karacan hakkında 13 aydır firari olduğu sürede örgütsel irtibatının devam ettiğine ilişkin soruşturma yürütüldüğü öğrenildi. Karacan, bu kapsamda savcı karşısına çıkacak ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası nasıl kaçtığı, nerelerde saklandığı ve kimlerin yardım ettiğine ilişkin ifade verecek.

Kaşlarını aldırmış

Eşkalini değiştirmek için aşırı düzeyde kilo veren, saçını sakalını uzatıp kaşlarının arasını aldırıp incelten, özel gözlükler kullanan, ara sıra şapka takan Karacan’ın dikkat çekmemek için aidatlarını düzenli olarak ödediği tespit edildi. Darbe girişimi sırasında telsizle “mavi ışıklı araçlara ateş edin” talimatı verdiği belirtilen ve Antalya’da yakalanan sanık eski Yarbay Özcan Karacan’ın, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı. Sanık, oluşturulan özel ekiple Ankara’ya getirildi.



Karacan, FETÖ'cü hainlerin, 16 Temmuz sabahı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yakınlarında uçaklarla gerçekleştirdiği saldırıda şehit olan Polis Memuru Köksal Kaşlatı'nın adının verildiği zırhlı araçla sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürülüğü'ne götürüldü.


‘Rehberim’
yalanı

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin Muratpaşa ilçesinde fiziki takip sonucu yolda yürürken yakaladığı Karacan’ın saklandığı ev görüntülendi. Karacan’ın emlakçıdan bir aylık peşin ödeyerek sahte kimlikle kiraladığı eşyalı evde yaşadığı, mahalledekilere turizm acentesinde rehber olarak çalıştığını söylediği, izini belli etmemek için Antalya’daki akrabalarıyla temas kurmadığı belirlendi. Karacan’ın komşuları da, yarbayın 13 yaşında kızının da evde olduğunu söyledi.

#FETÖ
#15 Temmuz
#Özcan Karacan
7 yıl önce