|

Telafer bizim için hassas

Külliye’deki Cumhuriyet resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Telafer ve Sincar’ın Türkiye için hassas konular olduğunu söyledi. Erdoğan “Haşdi Şabi burada eğer terör estirirse kesinlikle buna olan cevabımız farklı olur” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/10/2016 dimanche
Güncelleme: 23:43 - 29/10/2016 samedi
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Cumhuriyetin 93. Yıl Dönümü Resepsiyonu'nda ev sahipliği yaptı. Resepsiyona aralarında siyasiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları, gaziler, sanatçılar, milli sporcular, akademisyenler ile askeri ve sivil protokolün bulunduğu 2 binden fazla davetlinin katıldı. Erdoğan resepsiyonda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Şii milis gücü Haşdi Şabi'nin, Irak'ın Musul kentine bağlı Türkmen kenti Telafer'e doğru hareket ettiğine ilişkin, “Bizim içeriden aldığımız bilgilerin bunu doğrulamadığını görüyoruz. Şu anda böyle bir şey söz konusu değil” dedi.



CEVABIMIZ FARKLI OLUR


“Telafer meselesi, bizim için hassas bir konu.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Telafer'de bir defa biz bu işe kesinlikle sıcak bakmayız. Sincar'da kesinlikle sıcak bakmayız. Bunu zaten bütün yetkililere çok açık net söyledim. Dedim ki, Telafer tamamen Türkmen ili, ilçesi. Bunun yarısı Şia, yarısı Sünni. Biz tabii, değerlendirmeyi Şia, Sünni üzerinden değil aslında gönlümüzün arzusu buna tamamen Müslüman olarak bakıyoruz. Fakat Haşdi Şabi burada eğer böyle bir terör estirirse kesinlikle buna olan cevabımız bizim farklı olur. Biz zaten şu anda Dohuk'ta varız ama Dohuk mevcutla değil daha da desteklenme noktasında da Silopi'de ayrıca şu anda konuşlanmış vaziyetteyiz. Daha da bunu yoğunlaştırmak gibi bir gayretin içerisinde de olacağımızı ayrıca ifade etmek isterim. Ama Telafer ve Sincar şu anda bizim için hassas hedeflerdir.”







AFRİN'İ GEÇERSE YİNE VURURUZ


Fırat Kalkanı Harekatı çerçevesinde PYD'ye havadan yapılan operasyonlarının kesildiğine yönelik bir hatırlatma yapılarak, “Bir sıkıntı mı var acaba hava operasyonlarında?” sorusunu Erdoğan, şöyle yanıtladı: “Rusya'yla arkadaşlarımızın yaptığı görüşmeler neticesinde onların doğuya gelmeyeceklerini, Afrin tarafında kalacaklarını özellikle vurguladıkları için onları Afrin'e çekmeleri noktasında bizim ikazımız var ve onlar da bu çalışmayı yaptıklarını, yapacaklarını söylüyorlar yapmadıkları takdirde de müdahalemizin devam edeceğini zaten kendilerine söyledik. Şu anda bu bizim düşüncelerimizin istikametinde bir hareket söz konusu olduğu için bizden de buna karşı bir tepki olmadı.”







Kılıçdaroğlu'nun ifadeleri rencide etti


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik ifadelerine ilişkin, “Son yapılan açıklama beni ciddi manada rencide etmiştir. Yani 'Beyefendi tatilde. Meclis bombalanıyor, biz Meclis'teyiz.' filan gibi. Herhalde bu şahıs benim nerede olduğumun farkında değil. Yani helikopterlerin üzerimde uçtuğu yerden, hangi şartlarda benim


İstanbul'a hareket ettiğimin farkında değil. Bu olay patlak verince çıkıp, ben bakın başka yere kaçanlar gibi kaçmadım çünkü ben şuna inanarak yetişmiş birisiyim, eğer lider taşın arkasına saklanırsa millet dağın arkasına saklanır” dedi.







Tanksız topsuz resmi tören


15 Temmuz darbe girişiminin ardından resmi törenlere getirilen yeni düzenleme kutlamalara da yansıdı. İstanbul'daki kutlamalarda tanksız, topsuz geçit töreni yapıldı. Törende bir grup asker, polis, zabıta ve vatandaşlar yer aldı. Kutlama töreninde daha sonra, çeşitli okulların halk oyunları ekipleri gösteriler sundu. AK Parti İstanbul Gençlik Kolları da “Türkiye'nin İstiklal Yürüyüşü” etkinliği düzenledi.


#Cumhurbaşkanlığı Külliyesi
#Fırat Kalkanı Harekatı
#Cumhuriyet bayramı
il y a 7 ans