|

Telafi eğitime giden öğrenciler geri döndü

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde, sokağa çıkma yasağı ve çatışmalar nedeniyle eğitimleri aksayan sekizinci ve on ikinci sınıf öğrencileri, Batman'daki telafi eğitimlerinin ardından ilçeye döndü.

Yeni Şafak
15:55 - 7/02/2016 Sunday
Güncelleme: 13:59 - 7/02/2016 Sunday
DHA

Silopi'de hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lı tervristlerin etkisiz hale getirilmesi için 14 Aralık 2015'te uygulanmaya başlanan 19 Ocak 2016'ta sonlandırılan sokağa çıkma yasağı kapsamında okula gidemeyen sekizinci ve on ikinci sınıf öğrencileri, 23 Ocak tarihinde telafi eğitimni almak için Batman'a gönderildi. Telafi eğitimlerini tamamladıktan sonra Batman'dan ayrılarak Silopi'ye döndü. Okul önlerine minibüsler ile bırakılan öğrenciler, velileri tarafından karşılandı.



Öğrenciler uygulamadan memnun


Sekizinci sınıf öğrencisi Esma Sansur, Batman'dan memnun ayrıldığını söyledi. Gündüz eğitiminin yanı sıra geceleri de etüt yaptıklarını belirten sekizinci sınıf öğrencisi Nalin Şavluk, sosyal aktivite olarak sinemaya gittiklerini ifade etti. Sekizinci sınıf öğrencileri Asmin Açar ve Pınar Bilgeç Batman'da aldıkları telafi eğitimleri için eğitimcilere teşekkür etti.



Kızı Esma'yı okul önünden almaya gelen baba Ahmet Sansur, kızına sarılarak özlem giderdi. İki hafta önce Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirme ile kızını Batman'a gönderdiğini belirten baba Sansur, "Eğitimi için varımız yoğumuz ile çalışıyoruz. Batman'da çocuğum aldığı eğitimle güzel bir şekilde ilerleme kaydetmiş. Kızlarımıza, çocuklarımıza yaptıkları bu destekten dolayı Allah herkesten razı olsun" dedi.




#telafi eğitim
#Şırnak
#Silopi
8 years ago
default-profile-img