|

Temiz İstanbul için yerinde çözüm projesi

Temiz bir İstanbul için yerinde çözüm programına dün gece itibariyle 758 personel katıldı. İstanbul genelinde yapılan denetimlerde ana arterler, caddeler, meydanlar, bariyerler, tüneller, oto bariyer sistemleri, demir korkuluklarda belirlenen sorunlar tek tek ortadan kaldırıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/11/2017 Tuesday
Güncelleme: 01:44 - 14/11/2017 Tuesday
Yeni Şafak
​İstanbul Büyükşehir Belediyesi, temiz bir İstanbul için “yerinde çözüm” programlarına devam ediyor.
​İstanbul Büyükşehir Belediyesi, temiz bir İstanbul için “yerinde çözüm” programlarına devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, temiz bir İstanbul için “yerinde çözüm” programlarına devam ediyor. İBB’nin üst düzey yöneticileri gece boyu İstanbul’u gezerek, ‘yerinde denetim, sorunların tespiti ve yerinde çözüm’ üretiyor. Meydan ve ana arterler 758 personel ile denetim ve çözüm çalışmaları yapılıyor. Dün gece itibariyle yapılan denetimlere İstanbul genelinde yapılan denetimlerde ana arterler, caddeler, meydanlar, bariyerler, tüneller, oto bariyer sistemleri, demir korkuluklarda belirlenen sorunlar tek tek belirlendi. Görüntü kirliliğine sebebiyet veren unsurlar ortadan kaldırıldı.

758 PERSONEL ÇALIŞIYOR

24 saat boyunca Avrupa Yakasında 4, Anadolu Yakasında ise 2 bölge olmak üzere toplam 6 bölgede çalışma yapılıyor. Ana arterler, caddeler, meydanlar, bariyerler, tüneller, oto bariyer sistemleri, demir korkuluklar süpürme ve yıkama araçları ile yıkanıyor. Duvar yazıları, kâğıt afişler, izinsiz ve süresi geçen bez afişler kaldırılarak çevre ve görüntü kirliliğine sebebiyet veren unsurlar ortadan kaldırılıyor. Aydınlatma, ulaşım, asfalt, mazgal kapakları, yağmur suyu kanalları kontrol ediliyor, iş takibi için fotoğraflar çekilip eksiklikler tespit ediliyor. Çalışmalara 195 yıkama, 130 süpürme aracı, 5 mobil büfe ile hizmet veriyor.


İBB ÜST DÜZEY YÖNETİMİ KATILDI

“Yerinde Çözüm” çalışmalarına, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, İtfaiye Daire Başkanlığı, Zabıta Daire Başkanlığı, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, Etüd ve Projeler Daire Başkanlığı, Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı, İSK İ Genel Müdürlüğü, İETT Genel Müdürlüğü, Atık Yönetimi Müdürlüğü, Trafik Müdürlüğü, Halkla İlişkiler Müdürlüğü, İSTAÇ A.Ş ve İstanbul Enerji A.Ş'den toplam 758 personel katılıyor.

#İStanbul
#Proje
6 years ago