|

Tercihinizi yapın

HDP’nin siyaset ya da şiddet konusunda bir tercih yapması gerektiğini belirten Başbakan Yardımcısı Atalay, “Silahın gölgesinde siyaset, siyaset değildir. Siyaset yapanlar tavırlarını ortaya koyacaklar. Tercih yapacak” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 01:46 - 29/07/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. HDP'ye siyaset ya da şiddet yönünde bir tercih yapma çağrısında bulunan Atalay, “Silahın gölgesinde siyaset, siyaset değildir. Siyaset yapanlar tavırlarını ortaya koyacaklar. HDP, tavrını ortaya koyacak. Tercih yapacak. Özgür siyaseti sonuna kadar savunuyoruz ama silah gölgesinde tehditle, sandıklara müdahale ederek, korku yayarak veya silah kullanıp güvenlik birimlerimizi tehdit ederken bu siyaset değil. Siyasete bakışta tek anayasal sınır terör ve şiddet irtibatıdır. Siyasetle bu yan yana getirildiğinde orada bir sınır konur” dedi. Atalay, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili bir sorusuya, "Mevcut kişilerin dokunulmazlığıdır, o tabii başka kişilerin konusudur. Gerekiyorsa yapılsın" cevabını verdi.



TÜRKİYE SABRINI SONUNA KADAR KULLANDI


Terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonlar ve terörle mücadele çalışmalarına değinen Atalay, şöyle devam etti: "Türkiye bu konuda oldukça sabırlı davranmıştır ancak son gelişmelerle bu operasyonu başlatmıştır. Bizim demokratik açılım çözüm süreci dediğimiz şeylerin amacı terör şiddet bitsin, terör unsurları ülke dışına çıksın ve silah bırakılsın. Bunu gerek PKK kesimi, gerek HDP istismar etti. Hepimiz, bunların bölgede nasıl terör estirdiğini iyi biliyoruz. Bu bölgede olan tek parti biziz. AK Parti teşkilatlarına ne kadar baskı oldu. Türkiye partisiyiz biz ve Türkiye'nin omurgası olarak kendimizi görüyoruz. HDP, teröre ve şiddete karşı koyarak burada yardımcı olabilirdi. Milletvekillerinin bazı olaylara karışması, eş başkanların beyanatlarına baktığınızda bu konuda çok iyi bir sınav ortaya koymadılar.”



Kapatmaya karşıyız


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, “Biz, ilke olarak parti kapatmaya karşıyız. 2010 yılındaki anayasa değişikliği paket içinde bizim parti kapatmayı içeren bir yasa teklifimiz vardı. Biz, başka bir yasal düzenlemeyle parti kapatmayı zorlaştırdık. Genel olarak ilkemiz şu parti kapatılmasın ama suç işleyenler varsa parti içinde onlar cezasını görsün. Bizim uzun süredir savunduğumuz parti olarak yaklaşım budur. Biz, siyaset kurumunu önemli görüyoruz.” dedi. Çözüm sürecinin bitip bitmediğine ilişkin soruya Atalay, şöyle karşılık verdi: “Çözüm sürecinin sonuçları önemli. Şu an yürüyen mekanizma durmuş olabilir. Bu niyetler ortaya çıktığında terörü ve şiddeti bitirmek için, dışarıdaki insanların hayata dönüşünü sağlamak için kaldığı yerden devam eder. Bugünkü şartlarda o dediğimiz çizgiye gelene kadar durgunluk olur.”


#Beşir Atalay
#hdp
#ak parti
9 yıl önce