|

Terör bir aylık İrem bebeği yetim bıraktı

Bitlis'in Hizan ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit düşen Muslun Yaldız, geride bir aylık "İrem bebek" ile gözü yaşlı annesini bıraktı. Bebeğinin kundakta babasız kaldığını söyleyen Şehidin eşi Emine Yaldız, bir an önce silahlarını bıraksınlar. Bölgede ve başka yerde terör olayları yaşanmasın. Terör örgütünü binlerce kez lanetliyorum. Kızım, bir ayı dolduğu gün babasını kaybetti" dedi.

Yeni Şafak
11:57 - 14/09/2016 mercredi
Güncelleme: 12:01 - 14/09/2016 mercredi
AA
İrem Yaldız isimli bebek babasının şehit edildiği gün birinci ayını doldurdu.
İrem Yaldız isimli bebek babasının şehit edildiği gün birinci ayını doldurdu.

Hizan ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit düşen Musluh Yaldız, geride bir aylık "İrem bebek" ile gözü yaşlı annesini bıraktı. Terör örgütü PKK mensuplarınca 18 Ağustos'ta ilçenin Nazar bölgesi kırsalında düzenlenen saldırıda şehit düşen korucu Yaldız'ın 4 ay önce göreve başladığı, 4 yıl önce geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden babasının da 22 yıl köy koruculuğu yaptığı öğrenildi.



'Artık bitsin'


Şehit Yaldız, İrem adını verdikleri kızının birinci ayını doldurduğu gün, teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit edildi. Yaşadığı acı karşısında gözyaşlarını tutamayan Yaldız'ın eşi Emine Yaldız, olayların son bulmasını isteyerek, terör örgütünü lanetleyerek, şu değerlendirmede bulundu:



"Eşim 4 ay önce koruculuk görevine başladı. Ancak o şerefsizlerin yüzünden bir aylık bebeğim yetim kaldı. Artık bu olaylar bitsin. Başımıza geldi, hiç kimsenin başına gelmesin. Eşim 4 ay önce korucu oldu. Eşim ikindi namazından sonra göreve gitti. Akşam kendisiyle konuştum. 'Görevdeyim akşamları beni arama' dedi. Sabah artık eşimi göremedim. Çok aradım ancak kimse cevap vermedi. Artık terör olayları yaşanmasın, bitsin istiyoruz. Bebeğim kundakta babasız kaldı. Bir an önce silahlarını bıraksınlar. Bölgede ve başka yerde terör olayları yaşanmasın. Terör örgütünü binlerce kez lanetliyorum. Kızım, bir ayı dolduğu gün babasını kaybetti."



Bir yıllık evli olan Yaldız, eşinin şehit düşmesi nedeniyle mağdur olduğunu ve yardım beklediğini dile getirdi.






#Bitlis
#Emine Yaldız
#Geçici köy korucusu Musluh Yaldız
#Hizan
il y a 8 ans