|

Terör mağduru öğrencilere moral etkinliği

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki terör saldırıları nedeniyle eğitimlerine Van'da devam eden öğrenciler için TEOG sınavı öncesi etkinlik düzenlendi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce "Şeref konuğumuz Yüksekovalı öğrencilerle beraberiz" sloganıyla düzenlenen etkinliğe 150 kız öğrenci katıldı.

Yeni Şafak
12:45 - 26/04/2016 Salı
Güncelleme: 10:47 - 26/04/2016 Salı
AA

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki terör saldırıları nedeniyle eğitimlerine Van'da devam eden öğrenciler, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı öncesi düzenlenen etkinlikte gönüllerince eğlendi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce "Şeref konuğumuz Yüksekovalı öğrencilerle beraberiz" sloganıyla düzenlenen etkinliğe 150 kız öğrenci katıldı.



Etkinlik kapsamında Gevaş Gençlik ve Doğa Kampı'nda düzenlenen yemeğe katılan öğrenciler, basketbol turnuvasının ardından sokak oyunları aktiviteleriyle sınav öncesi moral buldu.




Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, öğrencilere Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen projeler, ücretsiz kurslar ve gençlik merkezleri hakkında bilgiler aktardı. İnanç, yaptığı açıklamada, öğrencilerin düzenlenen etkinlikle sınav öncesi moral bulduğunu belirtti.Sınavda öğrencilere başarı dileyen İnanç, şöyle konuştu:



"Bugün ilimizde birçok Yüksekovalı kardeşlerimiz ve gençlerimiz var. Bizler de bu süreçte 'Şeref konuğumuz Yüksekovalı öğrencilerle beraberiz' sloganıyla etkinlikler düzenliyoruz. Ev sahibi olarak öğrencilere moral verip destek olmaya çalışıyoruz. İnanıyoruz ki Yüksekovalı kardeşlerimiz, Vanlı kardeşlerimizle spor yapacak, eğitim görecek ve birlikte geleceğe daha güvenli ve daha huzurlu bakacaktır"




#Hakkari
#Van
#Yüksekova
#Gençlik ve Spor Bakanlığı
#Terör
#TEOG
8 yıl önce