|

Terör mağduru öğrencilerin yaraları sarılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları sonucu eğitimden mahrum kalan Diyarbakır, Şırnak ve Mardin'deki öğrencilere telafi eğitimi vermenin yanı sıra psikolojik destek sunarak yaralarını sarmaya çalıştı.

Yeni Şafak
11:53 - 5/02/2016 Cuma
Güncelleme: 09:58 - 5/02/2016 Cuma
AA

Bakanlık, terör örgütü PKK'nın bölgede uyguladığı şiddet nedeniyle Diyarbakır, Şırnak ve Mardin'de eğitimden mahrum kalan öğrenciler için yarıyıl tatilinde de çalışmalarını sürdürdü.



Bölgedeki öğrencileri yarıyıl tatilinde yalnız bırakmayan Bakanlık, öğrencilerin eğitim hakkına ulaşabilmeleri için tatil süresince Diyarbakır'ın Sur ve Yenişehir, Şırnak'ın Cizre, İdil ve Silopi ile Mardin'in Dargeçit ve Nusaybin ilçelerinde 8 ve 12'inci sınıfa giden 11 bin 367 öğrenciye telafi eğitimi verdi. Bu öğrencilerin 7 bin 900'ünü yerleşik, 3 bin 467'sini yatılı öğrenciler oluşturdu. Mardin'de 8 bin 831, Şırnak'ta bin 761, Diyarbakır'da 775 öğrenci telafi eğitimi aldı. Bakanlık bu öğrencilerin eğitimleri için 650 öğretmen görevlendirdi.



Okulların hasar görmesi nedeniyle ailelerinden izin alınan bazı öğrenciler, başka il ve ilçelerde yatılı kalarak eğitim aldı.



"Öğrencilere sağlık taraması yapıldı"


Bakanlık, eğitim vermenin yanı sıra öğrencilerin yaralarını sarmak için de çeşitli çalışmalar yürüttü. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla bölgeye giden yetkililer, öncelikle telafi eğitimlerini planladı ve buradaki öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için valiliklerin katkılarıyla çalışmalarda bulundu.



Eğitim öğretim gören öğrencilere ders kitapları kazanım testleri dağıtılarak ilk günden itibaren eğitim verilmeye başlandı. Bunun yanı sıra öğrencilerin genel sağlık durumlarının tespiti amacıyla bütün öğrencilere sağlık taraması yapıldı.



Sağlık sorunları olan öğrenciler tespit edilerek, hastanelere intikali sağlandı ve tedavi giderleri karşılandı. Öğrencilerin sosyal aktiviteler yapabilmeleri için futbol, voleybol, basketbol ve masa tenisi, gezi, sinema gösterimi, müzik ve resim atölyeleri gibi aktiviteler düzenlenerek, katılımları sağlandı.



Kitaplar hediye edilen öğrencilerin eşofman, kılık kıyafet ve benzeri bir çok ihtiyaçları belirlenerek, dağıtımı yapıldı ve valiliklerce öğrencilere 250 lira yardımda bulunulması için girişimlerde bulunuldu.



Ayrıca sağlık sorunları bulunan öğrencilerin hastanelere intikali için 4 servis aracı eğitim bölgelerinde görevlendirilirken, Midyat'ta eğitim gören öğrenciler için ise öğrenci yurtlarında aile hekimleri hazır bulundu. Sağlık sorunları nedeniyle hastaneye sevk edilen öğrencilerin ilaç giderleri karşılandı.



Üniversiteye hazırlık için seminerler verildi


Diğer taraftan öğrencilere ve öğretmenlere yönelik psikolojik rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunuldu. Ayrıca 12. sınıf öğrencilerinin tamamına, üniversite sınavlarına ilişkin seminerler verildi.



Terör saldırıları nedeniyle eğitimden geri kalan, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ve Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek öğrencilere üst öğrenime hazırlık, destekleme ve yetiştirme kursları da düzenlendi.



Yarıyıl tatili süresince yoğunlaştırılmış telafi eğitimi alan öğrencilerin eğitimleri, bugün sona erecek. Eğitim öğretim yılının 8 Şubat Pazartesi günü başlayacak ikinci döneminde de telafi eğitimleri tüm kademelerde eğitimden mahrum kalan öğrenciler için verilmeye devam edilecek.



Öte yandan, bölgede terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle hasar gören yaklaşık 90 okulda da hasar tespit ve onarım çalışmaları sürdürülüyor.

#MEB
#Telafi Eğitimi
#Terör
#mağdur
#eğitim
#telafi
8 yıl önce