|

Terör saldırısından 'mucizevi' kurtuluş

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik, güvenlik güçlerinin büyük özveri ve fedakarlıklarıyla gerçekleştirilen operasyonda inanılması zor olaylar da yaşanıyor. Operasyonda teröristin ateşlediği silahtan çıkan mermi, bir uzman çavuşun üzerindeki el bombasını deldikten sonra çelik yeleğine isabet etti ancak el bombası infilak etmedi.

Yeni Şafak
12:04 - 27/04/2016 Çarşamba
Güncelleme: 12:30 - 27/04/2016 Çarşamba
AA
Nusaybin'de teröristin ateşlediği silahtan çıkan mermi, bir uzman çavuşun üzerindeki el bombasını deldikten sonra çelik yeleğine isabet etti.
Nusaybin'de teröristin ateşlediği silahtan çıkan mermi, bir uzman çavuşun üzerindeki el bombasını deldikten sonra çelik yeleğine isabet etti.

Nusaybin'deki perasyonda teröristin ateşlediği silahtan çıkan mermi, bir uzman çavuşun üzerindeki el bombasını deldikten sonra çelik yeleğine isabet etti ancak el bombası infilak etmedi. Bir başka uzman çavuş da el yapımı patlayıcıyla düzenlenen 3 ayrı saldırıdan yaralı olarak kurtuldu, yeniden operasyondaki arkadaşlarının yanına dönmek için ısrar etti



Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütüne yönelik TSK ve emniyet unsurlarının müşterek harekatında yaklaşık 300 terörist etkisiz hale getirildi, 200'e yakın barikat kaldırıldı, 645 el yapımı patlayıcı imha edildi.



Yaralanmasına rağmen yeniden operasyona gitti


Başarıyla süren operasyon birçok fedakarlık ile mucizevi şekilde hayatta kalma hikayeleri de içinde barındırıyor. Sayısız kahramanlık hikayesinin yaşandığı operasyonda, bu hikayelerden birinin öznesi jandarma uzman çavuşu oldu.



Yaklaşık bir ay önce içinde bulunduğu zırhlı araca yönelik el yapımı patlayıcıyla gerçekleştirilen saldırıda yaralanan uzman çavuş, Nusaybin Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Buradaki tedavisinin ardından yeniden birliğine dönen asker, tekrar operasyon dahil oldu. Bu kez de 5 gün önce Fırat Mahallesi'nde teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu bulunduğu zırhlı araçta yaralanan uzman çavuş, tedavisinin ardından ısrarla yeniden katıldığı operasyonda teröristlerce açılan ateş sonucu omuzundan yaralandı.



Nusaybin Devlet Hastanesine kaldırılan asker, rapor verilmek ve tedavisinin ardından evine gönderilmek istendi. Bu teklifi rağmen kahraman asker, üç defa yaralanmasına rağmen yeniden operasyon bölgesine gitmek istediğini dile getirdi. Uzman çavuş, yaşadığı olayların hiçbirisini ailesine haber vermedi.



Mermi yeleğindeki el bombasına isabet etti


Mucizevi olarak nitelendirilebilecek olayların da yaşandığı operasyonda başka bir uzman çavuş ise çelik yeleği sayesinde hayata bağlandı.






Keskin nişancının ateşlediği mermi uzman çavuşa isabet ederken, merminin çelik yeleğine gelmesi sayesinde yara almadan saldırıdan kurtuldu. Hastaneye getirilen uzman çavuşun çelik yeleğinde yapılan incelemede merminin yelekteki bir el bombasına da isabet ettiği ortaya çıktı. Merminin el bombasını deldikten sonra yeleğe saplandığını tespit edilirken, bombanın patlamaması uzmanları bile şaşırttı.





İçme suyuna bomba Arkadaşlarını canları pahasına koruyorlar


#Nusaybin
#mardin
#Operasyon
8 yıl önce