|

Teröre çifte darbe

HDP’li Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, ‘PKK terör örgütüne üye olmak’tan gözaltına alındı. Operasyondan saatler sonra PKK’nın üst yapılanması KCK’ya şok baskın yapıldı. Fen İşleri Daire Başkanı Eryiğit ile Destek Hizmetleri Daire Başkanı Köylüoğlu da gözaltına alınırken, Erciş’te KCK operasyonunda 37 terörist yakalandı

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/11/2016 Cuma
Güncelleme: 21:02 - 17/11/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Van Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında Van Belediyesi'nde başkan Bekir Kaya dâhil 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Kararın ardından harekete geçen Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, HDP'li Van Belediyesi'ne terör operasyonu düzenledi. Operasyon kapsamında, hakkında gözaltı kararı bulunan Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, Fen İşleri Daire Başkanı Mehmet Yalım Eryiğit, Büyükşehir Belediyesi Peyzaj Mimarı Zelal Tanlı, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Cuma Köylüoğlu ve İnşaat Teknikeri Can Taylan gözaltına alındı. Belediye başkanı Kaya dâhil tüm şüpheliler terör örgütü PKK'ya üye olmak ile suçlanıyor.



KCK'NIN DOKÜMANLARI POLİSTE


Van'da HDP'li belediyeye düzenlenen terör operasyonundan sonra, Erciş ilçesinde ikinci bir operasyon gerçekleşti. Van polisi ile jandarmanın ortak operasyonunda, bölücü terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya baskın yapıldı. Operasyonda örgüt üyelerinden 37'si yakalanırken, teröristlerin adreslerinde örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Dokümanlarda, KCK'nın son döneme dair atmayı planladığı adımların ve örgüt kararlarının yer aldığı ifade edildi.



BAŞKAN KCK'DAN CEZA ALMIŞTI


Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, 7 Haziran 2012'de terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda aralarında partili yöneticilerin de bulunduğu 12 şüpheliyle tutuklanmıştı. Bu soruşturma kapsamında hakkında Van 1. Ağır Ceza Mahkemesinde “terör örgütüne üye olmak” suçundan dava açılan Kaya, 4 Ocak 2016 tarihinde 15 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.





PKK'YA ARSA VE MEZARLIK TAHSİSİ


Van Belediyesi'nin icraatları arasında; “Belediyeye ait arazilerin terör örgütü PKK'ya destek veren derneklere tahsis edilmesi, örgüte yakın STK'lara yardım yapılması, belediye çalışanlarının maaş ve ücretlerinden terör örgütüne müzahir bazı sivil toplum örgütleri hesabına “bağış” adı altında kesinti yapılması, belediye araçlarının PKK'nın eylemlerinde kullanılması, Yenimahalle Karşıyaka Mezarlığı Peyzaj Tasarımı ve Çevre Düzenleme işi İhalesi ile Yenimahalle Mezarlığı içinde bir bölümün teröristler için sözde şehitlik haline dönüştürülmesi” yer alıyor. Terör soruşturmasında gözaltına alınan Bekir Kaya, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldı. Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi.


#HDP
#KCK
#Van
7 yıl önce