|

Teröre karşı tek ses

Yeni Şafak’a yönelik saldırıya tepkiler çığ gibi büyüyor. Gerek Yeni Şafak’ı ziyaret eden gerek gazetemizi arayan gerekse de teröre tepki açıklamaları yapan binlerce kişi, teröre karşı tek ses oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/02/2016 Pazar
Güncelleme: 02:16 - 14/02/2016 Pazar
Yeni Şafak

Gazetemiz Yeni Şafak ile Yeni Akit'e yönelik eş zamanlı terör saldırıları Türkiye'nin ve dünyanın her kesiminden büyük tepkilere yol açtı. Yeni Şafak'ın merkezine de destek ziyaretleri devam ediyor. AK Parti İstanbul Milletvekili ve Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi Ekrem Erdem dün Yeni Şafak'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Erdem, “Bu saldırı milletimize, demokrasimize, basın özgürlüğüne yapılmış bir saldırıdır” dedi. AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta da, Albayrak Grubu'nu ziyaret etti.





ALBAYRAK'TAN TELEFON

Yeni Şafak'a yapılan terör saldırısının ardından pek çok isim telefon açarak üzüntülerini dile getirdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da terör saldırısı nedeniyle Yeni Şafak'ı aradı. Albayrak, geçmiş olsun dileklerini iletti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, saldırıları kınadı. Kılıçdaroğlu, Yeni Şafak gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül'ü telefonla aradı. Yeni Şafak'ı arayarak geçmiş olsun dileklerini ileten diğer isimler şöyle: Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Özlem Zengin, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Saadet Partisi Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Oya Akgönenç Muğisuddin, Tahsin Sınav, AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan, AK Parti Konya Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız.



ŞER İTTİFAKININ ÜRÜNÜ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Yeni Şafak ve Yeni Akit'e yapılan saldırıya ilişkin, “Bu saldırının da bir organize saldırı olduğu ve bir şer ittifakının ürünü olduğu açıktır. Failler tespit edildi ve inşallah bunlar tez zamanda yakalanıp adalete teslim edilir” dedi.



TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Birçok isim de destek mesajları yayınlamaya devam ediyor. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, saldırıların hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini söyledi. Toner, “Yeni Şafak ve Yeni Akit, herhangi bir saldırı korkusu hissetmeden, her gazetecinin hakkı olduğu gibi yayınlanmalıdır” ifadesini kullandı. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanı M. Nuri Kolaylı da Albayrak Grubu'na gönderdiği yazıda saldırının takipçisi olacaklarını belirtti, İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Mert de geçmiş olsun dileklerini iletti.


#Yeni Şafak
#saldırı
#ziyaret
8 yıl önce