|

Teröre ortak tepki

Muş'ta son dönemlerde yaşanan terör olaylarına karşı biraraya gelen kanaat önderleri, sivillerin hedef alındığı saldırıları kınadı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:14 - 24/08/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Bidiri aşireti üyeleriyle terör örgütlerinin saldırılarına tepki gösteren kanaat önderi Hikmet Karayıl, “Terörün her türlüsüne karşıyız. Türkiye'de birlik ve beraberliğin sağlanması için bu terör olaylarına herkes aynı tepkiyi vermelidir” dedi.



İSLAM BARIŞ DİNİ, ÖLDÜRMEYİ EMRETMEZ


Muş Ulu Cami İmamı Cevdet Aydın ise terör saldırılarından en çok bölge halkının zarar gördüğünü belirterek, terörün her türlüsüne karşı olduklarını söyledi. Aydın, “Ben buradan bütün gençlerimize çağrıda bulunuyorum; Bu hareketlerinizden vazgeçin, bu memleket hepimize yetiyor” şeklinde konuştu. Hasköy Merkez Cami İmamı Ahmet Manbaki de tarihte görülmemiş bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldıklarını dile getirerek, şunları söyledi: “Dinimiz barış dinidir, insanların öldürülmesini asla ve asla kabul etmez.”



Tüm dinler karşı olmalı






Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine Diyarbakır, Mardin ve Batman'da yaşayan gayrimüslimler tepki göstererek birlik ve beraberlik mesajları verdi. Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Meryem Ana Kilisesi'nin papazı Yusuf Akbulut, darbe kalkışmasını öğrenince şok olduklarını söyledi. Akbulut, “Bütün dinler darbeye karşı olmalıdır” değerlendirmesini yaptı. Mardin'deki Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriel Akyüz de FETÖ'nün darbe girişimini kınadı. Akyüz, “Demokrasi bugüne kadar en güzel yönetim olarak bilinmektedir. Demokrasiden daha güzel bir yönetim olmadı” diye konuştu. Mardin'in Midyat ilçesindeki Mor Barsavmo Kilisesi Papaz Yardımcısı Ayhan Gürkan, “İnşallah bir daha böyle bir olay yaşanmayacak. Biz Süryani halkı olarak her türlü darbeye karşıyız” ifadelerini kullandı.


#Muş
#Bidiri aşireti
#Cevdet Aydın
8 yıl önce