|

Terörist eylemler cezasız kalmayacak

Başbakan Davutoğlu, terör eylemlerine yönelik kararlılığı vurgulayıp, “Türkiye’yi hedef alan terör örgütlerinin eylemleri cezasız kalmayacak” dedi. Bunun çözüm sürecinin sona erdiği anlamına gelmediğini belirten Davutoğlu, şart koştu: PKK terörü durmalı ve silahlı unsurlarını Türkiye’den çekmelidir.

Yeni Şafak
04:00 - 2/08/2015 Pazar
Güncelleme: 00:17 - 2/08/2015 Pazar
Yeni Şafak

Washington Post gazetesinde bir makale yazan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'yi hedef alan terör örgütlerinin, eylemlerinin cezasız kalmayacağını bilmesi gerektiğini bildirdi.



Esed rejiminin, kendi vatandaşına ayrım yapmaksızın bombalar yağdırıp uluslararası hukuku gözardı ederek kimyasal silah kullanırken, DAEŞ'in de gidecek yeri olmayan masum insanları zapt edip talan ve tecavüzde bulunduğunu belirten Davutoğlu, PKK gibi diğer terör örgütlerinin de savaşın bu karmaşasından yararlanmaya çalıştığını vurguladı.



AĞIR BEDELLER ÖDEDİK


Türkiye'nin diplomasiyi her zaman uluslararası ilişkilerde merkeze koyduğuna işaret eden Davutoğlu, “Ama istikrarsız bir bölgede yaşayanlar olarak bizler, tüm sorunların diplomasi yoluyla halledilemeyeceğinin de farkındayız. Tıpkı iyiler olduğu gibi, kötüler de var ve gerektiğinde bunlara karşı koymak gerekiyor. Kararlılığımız değişmedi; terör tehlikesi kendini nerede ve ne zaman gösterirse, onunla karşılaşmaya kararlıyız” dedi.



DAEŞ ORTAK DÜŞMAN


Türkiye'nin, DAEŞ'in çirkin yüzünü gösterdiği ilk andan itibaren örgütle mücadelede tam taahhüde sahip olduğunun altını çizen Davutoğlu, örgütle mücadele kapsamında oluşturulan uluslararası koalisyonun bir üyesi olarak Türkiye'nin halihazırda zaten DAEŞ'i geriletmek için ulusal varlıklarını ve kapasitesini etkin şekilde kullandığını belirtti. Davutoğlu, makalesinde, “DAEŞ ortak düşman ve onların silahları ve ideolojileri tamamen yok edilinceye kadar, elimizdeki tüm imkanları kullanarak birlikte mücadele edeceğiz” diye yazdı.



TÜRKİYE'DEN ÇEKİLMELİ


Davutoğlu, terör örgütü PKK'nın, Suriye'deki durumdan yararlanıp, Batı'nın gözündeki pozisyonunu güçlendirmek için bir kez daha terörizme başvurduğunu vurguladı. Demokratikleşmeyi daha da artırarak on yılların şiddetini sona erdirmek için tarihi bir süreç yürüttüklerini ama bunun, PKK silahları ve şiddeti bırakmadan ve silahlı unsurlarını Türkiye'den çekmeden sonuca ulaşamayacağını kaydeden Davutoğlu, yazısını şöyle sürdürdü:



ÇÖZÜM ARAYIŞI BİTMEDİ


“Türkiye'yi hedef alan terörist organizasyonlar bilmelidir ki, eylemleri cezasız kalmayacak ve uluslararası kanunlar altında tüm haklara sahip olarak, onların eylemlerine tam kararlılıkla karşılık vereceğiz. Bu, çözüm arayışlarının sona erdiği anlamına gelmiyor. Tam tersine, Türkiye'de yeni bir hükümet kurulunca, buna mantıklı bir çözüm getirmek için en hızlı şekilde konuyu ileri taşımaya kararlıyım. Fakat bu arada, PKK terörü durmalı ve silahlı unsurlarını Türkiye'den çekmelidir.”



KATAR'DAN DESTEK ZİYARETi

Davutoğlu, Katar Savunma Bakanı Hamad Bin Ali El-Atiyye'yi kabul etti. El-Atiyye'nin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, Katar


Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani'nin, Türkiye'nin terörizmle mücadele alanında yürüttüğü operasyonlara destek mesajını


ilettiği bildirildi. Görüşmede ayrıca bölgesel güvenlik durumunun yanı sıra, askeri ve savunma alanındaki ikili işbirliği konuları ele alındı.




#Esed rejimi
#Davutoğlu
#daeş
9 yıl önce