|

Teröristin üzerinden bakın ne çıktı

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesindeki operasyonda etkisiz hale getirilen DAEŞ üyesi teröristlerin, bölgede sansasyonel saldırı gerçekleştirmeyi planladığı iddia edildi. Teröristlerden birinin üzerinde bomba düzeneği bulunduğu bildirilirken, teröristlerin 1 Kasım'da yapılacak seçim öncesi bölgede sansasyonel saldırı gerçekleştirmeyi planladığı öne sürüldü.​

Yeni Şafak
17:00 - 26/10/2015 Pazartesi
Güncelleme: 17:12 - 26/10/2015 Pazartesi
AA

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Huzurevleri Mahallesi Sıtkı Göral Caddesi 53. Sokak'ta terör örgütü DAEŞ üyelerinin yer aldığı evlere yönelik gece başlatılan operasyonda, 7 terörist etkisiz hale getirildi, 12 örgüt üyesi yakalandı.



Bu teröristlerden birinin üzerinde bomba düzeneği bulunduğu bildirilirken, teröristlerin 1 Kasım'da yapılacak seçim öncesi bölgede sansasyonel saldırı gerçekleştirmeyi planladığı öne sürüldü.



Aralarında yabancı uyruklu bulunmuyor


Etkisiz hale getirilen 7 terörist ile yakalanan 12 örgüt mensubu arasında yabancı uyruklu yer almazken, bu kişilerin Suruç, Diyarbakır ve Ankara'daki saldırılarla bağlantıları olup olmadığı araştırılıyor.



Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün koordinesinde Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinin de katılımıyla gerçekleştirilen operasyon sırasında bir evin çevresine teröristlerce tuzaklanmış patlayıcının infilak etmesi sonucu polis memurları Gökhan Çakıcı ve Sadık Özkan şehit olmuş, 5 polis memuru da yaralanmıştı.





#Diyarbakır
#DAEŞ
#Terör
#Saldırı
8 yıl önce