|

Teröristler bomba yüklü aracı çamura saplanınca infilak ettirdi

Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Rüstemgedik beldesi ile Gündüzü köyü arasında çamura saplanan bomba yüklü minibüs PKK'lı teröristler tarafından infilak ettirildi. 4 ton patlayıcı yüklü minibüsün çamura saplandığı, teröristlerin şarampolden aracı kurtaramamaları üzerine infilak ettirdiği öğrenildi.

Yeni Şafak
11:37 - 17/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 17:01 - 17/11/2016 Perşembe
DHA

Olay, bugün saat 08.30 sıralarında Bulanık ilçesine bağlı Rüstemgedik beldesi yakınlarında meydana geldi. Rüstemgedik'ten Gündüzü Köyü'ne giden bomba yüklü minibüs, sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu şarampole girdi. Teröristler çamura batan minibüsü, tüm çabalara karşın çıkaramadı. Teröristler bunun üzerine, içerisinde yaklaşık 4 ton patlayıcının bulunduğu minibüsü infilak ettirdi.



Büyük bir patlamanın ardından çamurlu alanda çukur oluştu. Bulanık ilçesiyle çevre köylerden de duyulan patlamanın ardından asker ve polis, karayolunu ulaşıma kapattı. Çevrede geniş güvenlik önlemi alınırken, olay yeri inceleme ekipleri, detaylı araştırma yaptı.



Yetkililer, "Olay yerinde titiz bir çalışma yürütülüyor. Teröristlerin kimi ya da kimileri hedef aldığı bilinmiyor. Ancak, minibüsün kayarak çamura saplanması belki de büyük bir faciayı önledi" dedi.



#Muş
#Bulanık
#Erzurum
#Bomba
#İnfilak
7 yıl önce
default-profile-img