|

Teröristten pilot olmaz

Hükümet, TSK'daki FETÖ'cüleri ihraç etmek için YAŞ'ı beklemedi. Generallerin neredeyse yarısı atıldı. Hainlerin rütbeleri söküldü, tüm hakları ellerinden alındı.

Yeni Şafak
04:00 - 29/07/2016 Cuma
Güncelleme: 04:14 - 29/07/2016 Cuma
Yeni Şafak

15 Temmuz darbe girişiminde rol oynayan, FETÖ ile ilişkisi olan 149'u general ve amiral olmak üzere 1684 subay ve astsubay TSK'dan ihraç edildi. Kışlalardan tankları çıkaran, üslerden F-16'ları kaldıran, askeri helikopterleri milleti vurmak için kullanan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast görevini üstlenen ve bu ihanete göz yuman haşhaşilere yönelik temizlik operasyonunun ilk ayağı, önceki akşam açıklanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile geldi. Ordu birlikleri içerisinde en çok kovulmanın yaşandığı iki yer, ihanetin merkez üslerinden Akıncı 4. Ana Jet Üssü ile Harp Akademileri oldu. İlk ihraç listesinde yeralmayan 'yaverlerin' ikinci bir KHK ile ihracı bekleniyor.



241'İ SAVAŞ PİLOTU OLARAK ÇALIŞIYORDU


İhraç edilenler bir daha devlet memuru olamayacak, rütbeleri sökülecek, pasaportları da iptal edilecek. Darbe girişimi sırasında merkezini Akıncı 4. Ana Jet Hava Üssü olarak belirleyen FETÖ'nün, Hava Kuvvetleri'ndeki yapılanmasının korkunç boyutlara ulaştığı ortaya çıktı. Hava'da 30 general, 314 subay, 117 astsubayın TSK ile ilişiği tamamen kesildi. Bunlardan 1 tuğgeneral, 108 subay ve 7 astsubay Akıncı'da görevliydi. Dikkatleri en çok çeken konu ise subayların görevleri oldu. Kovulanların 241'i çeşitli filolarda 'savaş pilotu' olarak görev yapıyordu. TSK ile ilişiği kesilen pilotların 70'i teğmen, 77'si üsteğmen, 42'si yüzbaşı, 26'sı binbaşı, 9'u yarbay ve 17'si ise albay rütbesi taşıyordu. İhraç edilen hainlerin pilotluk sertifikaları d iptal edilecek. Böylece bunların özel havayollarında çalışmaları da mümkün olmayacak.



O kaçaklar da atıldı





FETÖ'nün İzmir'deki askeri casusluk kumpası sırasında sahte delil ürettikleri ve birçok fişleme yaptıkları tespit edilerek haklarında yakalama kararı çıkarılan Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu ile Tuğamiral Ali Suat Aktürk, TSK'dan ihraç edildi. Uğurlu, görev yaptığı ABD'den dönmemiş, yurtdışına kaçtığı tahmin edilen Aktürk de teslim olmamıştı.



Ailesine maaş yok





Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmeye çalıştığı sırada vatan kahramanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir tarafından başına sıkılan kurşunla öldürülen hain darbeci 1. Özel Kuvvetler Tugay Komutanı Tuğgenaral Semih Terzi, TSK'dan atıldı. Bu adımla birlikte hain Terzi'nin özlük haklarından varislerinin yararlanmasının da önüne geçilmiş oldu.



Artık hiçsiniz


TSK'dan atılan hainlerin silah ruhsatları ve varsa pilot lisansları ile pasaportları iptal edilecek. Oturdukları kamu konutlarından veya vakıf lojmanlarından 15 gün içinde tahliye edilecekler. Tutuklu olanların görüşmeleri sesli ve görüntülü kaydedilebilecek. Tutuklular, sadece eşi ve ikinci dereceye kadar kan bağı olanlarca ziyaret edilebilecek. Cezaevinden telefonla haberleşme hakkı sınırlı olacak. TSK'dan tasfiye edilen FETÖ uzantıları bundan sonra özel güvenlik, bekçilik de dahil hiçbir kamu hizmetinde çalışamayacak.



İzmir'i yakacaktı






İhraç edilen isimler arasında Ege Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen de var. Hakbilen, Bergama'daki 27 tank ve 10'dan fazla zırhlı aracı İzmir'e göndermeyi emredip kenti kana bulamayı planlıyordu. Kovulanlardan Genelkurmay Harekât Başkanı Korgeneral Satı Bahadır Köse de darbenin başarılı olması halinde İstanbul Belediye Başkanlığı'na getirilecekti.



Meclis'i bombalattı


Darbe girişiminin ardından İstanbul'da tutuklanan 3'üncü Ana Jet Üs ve Konya Garnizon Komutanı Tümgeneral Haluk Şahar, üssün Hava Harekat Komutanı Kurmay Albay Mustafa Ertürk'e '4 adet F-16 uçağı hazırlayıp, ikinci darbe girişimine hazır olması için' emir veren isimdi. İkisi de atıldı. Komuta kademesinin rehin tutulduğu Akıncı 4. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim ise Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı başterörist Fetullah Gülen ile görüştürmek istemişti. Evrim de kovulan isimlerden oldu. Bir diğeri pilot Yarbay Hakan Karakuş, ABD destekli darbe girişiminin 1 numarası olduğu ileri sürülen eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün damadı. Karakuş, Ankara'yı bombalayan filonun da komutanıydı.


#TSK
#YAŞ
#FETÖ
8 yıl önce