|

Tezcan gidince pazarlık başladı

CHP’li Bülent Tezcan'ın ittifak görüşmelerinin dışında bırakılması sonucu CHP ve İYİ Parti arasındaki iş birliği görüşmeleri yeniden hız kazandı. Tezcan'ın İYİ Parti'nin ısrarcı olduğu, Ankara, Antalya ve Mersin'de İYİ Parti'nin desteklenmesine sıcak bakmadığı için saf dışı bırakıldığı iddia ediliyor.

Nur Banu Aras
04:00 - 1/12/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:30 - 1/12/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
İYİ Parti lideri Meral Akşener ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce de ittifak için bir araya gelmiş ancak bir ilerleme sağlanamamıştı.
İYİ Parti lideri Meral Akşener ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce de ittifak için bir araya gelmiş ancak bir ilerleme sağlanamamıştı.

Mart seçimlerine giderken siyasetin muhalefet cephesinde CHP ve İYİ Parti arasındaki iş birliği görüşmeleri yeni bir denkleme girdi. İki partinin oluşturduğu heyet içinde yer alan CHP’li Bülent Tezcan'ın heyet dışı bırakılması dengeleri değiştirdi. Kulislerde, İYİ Parti'nin büyükşehirlerde ısrarcı olduğu buna karşın CHP'nin de Mersin ve Antalya Büyükşehir Belediyelerinde esneklik gösterebileceği konuşuluyor. Tezcan'ın İYİ Parti'nin ısrarcı olduğu, Ankara, Antalya ve Mersin'de İYİ Parti'nin desteklenmesine sıcak bakmadığı için saf dışı bırakıldığı iddia ediliyor.

ÖNCE HEYET SONRA LİDERLER

CHP ve İYİ Parti arasında yapılan pazarlığa önümüzdeki hafta başı son noktanın konulması bekleniyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener pazartesi günü bir araya gelecek. Salıcı ve Aydın arasında yapılacak görüşmelerde İYİ Parti'nin yerel seçimlerde almak istediği illerin masaya yatıracağı kaydediliyor. Bu aşamada CHP'nin iki büyükşehirde İYİ Parti'ye destek vereceği konuşuluyor. MHP'nin elinde olan Mersin ve AK Parti yönetimindeki Antalya'da İYİ Parti'nin adayının destekleneceği ifade ediliyor.

  • Akşener, Mansur Yavaş’ı istiyor
  • İYİ Parti Sözcüsü Cihan Paçacı, ‘’İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sayın Mansur Yavaş’ın İYİ Parti’den aday olmasını ve tercihini İYİ Parti tarafından kullanmasını istedi. Sayın Yavaş, belediyecilikte de tecrübelidir ve Ankara halkının da yakından tanıdığı siyasetçidir. Ankara konusu henüz masada olduğu için bunun ötesinde bugün için söylenecek bir şey yoktur’’ şeklinde konuştu.
#CHP
#İYİ Parti
#Meral Akşener
5 yıl önce