|

Tezkere görüşülüyor

TBMM Genel Kurulu'nun olağanüstü toplantısında, Irak ve Suriye tezkeresinin görüşmelerine geçildi.

Yeni Şafak
19:18 - 3/09/2015 Perşembe
Güncelleme: 16:21 - 3/09/2015 Perşembe
AA

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, gerektiği takdirde sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi, aynı amaçlara yönelik olarak yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunmasına dair hükümete verilen yetkiyi 1 yıl uzatan tezkerenin görüşmeleri, HDP'nin itirazıyla başladı.



HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, tezkerede imzası bulunan bakanların yüzde 70'e yakınının artık Meclis'te yer almadığını söyledi. Baluken, tezkerenin yeni kabinede ele alınıp, burada irade şekillendikten sonra görüşülmesi gerektiğini savundu.



MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, bu tezkerenin görüşülmesi gerektiğini, bu konuda hukuki eksiklik bulunmadığını ifade etti.



AK Parti Grup Başkanvekili Doğan Kubat, bu konunun tartışılmasına gerek olmadığını belirtti.



Birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Koray Aydın, tezkerenin başka hükümet döneminde hazırlanmasının görüşmelere engel olmadığını kaydetti. Aydın, yeni yasama döneminde bile görüşülmesi içtüzük uyarınca mümkün olan tezkerenin, aynı dönem içinde gerçekleşen hükümet değişikliğinde de görüşülebileceğini vurguladı. Aydın, bunun, Anayasa ve içtüzüğe aykırı olmadığını ifade etti.



Bunun üzerine Baluken, başkanlığın tutumu hakkında usül tartışması açtırdı.



Lehte ve aleyhte konuşmalardan sonra Aydın, tutumunda bir değişiklik olmadığını belirtti.



Daha sonra Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, tezkere üzerine hükümet adına söz aldı.



#tezkere
#tbmm
#görüşme
9 yıl önce
default-profile-img