|

THY uçağından başka yere zorunlu iniş

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Isparta seferini yapan tarifeli uçağı, rüzgardan kaynaklı Antalya'ya iniş yaptı. Yakıt ikmali yapacak uçağın yeniden Isparta'ya gideceği belirtildi.

Yeni Şafak
17:48 - 5/06/2016 Pazar
Güncelleme: 17:51 - 5/06/2016 Pazar
DHA
THY'nin Isparta uçağı rüzgardan kaynaklı iniş yapamadı.
THY'nin Isparta uçağı rüzgardan kaynaklı iniş yapamadı.

THY'nin İstanbul- Isparta seferini yapan tarifeli uçak, saat 13.20'de İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalktıktan sonra saat 14.40 sıralarında inmesi beklenen Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na iniş yapmadı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle pilotun inişten vazgeçtiği uçak, saat 15.56'da Antalya Havalimanı'na iniş yaptı.



Yolculardan bazılarının Antalya'da indiği belirtilirken, burada yakıt ikmali yapacak uçağın Isparta'ya gideceği ve saat 17.00'de İstanbul'a dönmek için havalanacağı kaydedildi.



Isparta Süleyman Demirel Havalimanı Başmüdürü İlhan Demir, "Olağanüstü bir durum yok. Bunlar son derece normal şeyler. Uçak 14.35- 14.40 civarında havalimanına iniş yapacaktı. Ancak rüzgardan dolayı kaptan pilotun tercih hakkını kullanmasıyla Antalya'ya indiler. Büyük havalimanlarında, çok sayıda sefer olan havalimanlarında buna benzer şeyler oluyor. Ancak Isparta'nın tek bir uçuşu olduğu için yolcular ve yakınları daha hassas davranıyor. Olağandışı bir şey yok. Dünyanın her yerinde pilotlar bu tür tercihlerde bulunabiliyor" diye konuştu.






#THY
#İstanbul
#Isparta
#Isparta Süleyman Demirel Havalimanı
8 yıl önce
default-profile-img