|

TIR’la para taşımışlar

Teröristbaşı Fetullah Gülen’in Bank Asya’ya destek çağrısı yaptığı dönemde, Kocaeli’den Bursa’ya 2 konteyner hacminde, TIR’la para getirildiği ortaya çıktı. Gizli tanık, “Yıldırım şubesine 80 milyon, Kestel şubesine 60 milyon, Bursa şubesine de 120 milyon lira olmak üzere toplam 260 milyon lira para, iki gün içinde hemen toplanabilecek bir para değildir” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/04/2017 Salı
Güncelleme: 07:02 - 4/04/2017 Salı
Yeni Şafak
TIR’la para taşımışlar
TIR’la para taşımışlar

Bursa’da FETÖ’ye yönelik soruşturmada 59 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in Bank Asya’ya destek çağrısı yaptığı dönemde bankanın Bursa şubelerine, Kocaeli Gebze'den TIR’la para gönderildiğine yer verildi. İddianamede, örgütün Bank Asya’ya destek çağrısından sonra atılan adımlarla ilgili detaylar dikkati çekti.

CEKETİ SATACAĞIZ

Bankaya destek çağrısından sonra banka çalışanlarına talimatlar verildiği, toplantılarla destek istendiği belirtilen iddianamede, “Orhan” isimli gizli tanığın şu ifadeleri yer aldı: “Toplantılarda Bank Asya çalışanlarına ‘Dik duracağız, eğilmeyeceğiz, bizim kaçak göçek işimiz yok, bankamıza sahip çıkacağız, gerekirse evimizi, arabamızı, her şeyimizi satacağız hatta ceketimizi satıp parasını bankaya yatıracağız’ şeklinde sözler sarf ettiler. Öğretmenlerle, kamu çalışanlarıyla bölge bölge toplantılar yaptılar. ‘Başka bankalardan kredi çekip Bank Asya şubesine yatıracaksınız. Diğer bankalardan Bank Asya şubelerine virman yapacaksınız’ diye talimatlar verildi.”

KARA PARA AKLADILAR

Özellikle Bank Asya şubelerine il dışından para getirildiğine yönelik bilgi veren gizli tanık, şunları kaydetti: “Kocaeli’nin Gebze ilçesinden isimlerini bilmediğim, örgüte yakın iki polis memuru tarafından Bursa’ya 2 konteyner hacminde, TIR’la para getirildi. O günün gecesinde iki konteyner dolusu para, il imamının denetiminde yerini bilemediğim bir depoda il mütevelli heyet üyelerine, ilçe abilerine, örgütün Nilüfer, Yıldırım, Kestel, Gürsu, Osmangazi para kasalarına ve bunları yöneten ekibe pay edilerek teslim edildi. Bu kişiler de kayıt dışı cemaat tarafından kendilerine teslim edilen paraları çeşitli hile ve usulsüzlüklerle banka şubelerini aracı kullanarak yasal hale getirdiler. Bu paradan sadece Bank Asya Yıldırım şubesi payına isabet eden para miktarı 80 milyon, Kestel şubesine giden para da 60 milyon liradır.”

260 milyon lira getirdi

İsimlerini verdiği kişilerin banka hesapları ve tapu kayıtları gibi konusu para olan işlemleri ayrıntılı incelendiğinde kara para akladıklarının ortaya çıkacağına dikkati çeken gizli tanık, “Siz de takdir edersiniz ki Yıldırım şubesine 80 milyon, Kestel şubesine 60 milyon lira, Bursa şubesine de 120 milyon lira olmak üzere toplam 260 milyon lira para, iki gün içinde hemen toplanabilecek bir para değildir” ifadelerini kullandı.

#FETÖ
#Bank Asya
#Bursa
7 yıl önce