|

Tiyatro bitti

FETÖ’nün 17-25 Aralık darbe girişimiyle başlayan ve sonrasında ABD’de devam eden Reza Zarrab tiyatrosu çökmek üzere. Zarrab’ın ve FETÖ'cü polis Hüseyin Korkmaz'ın yalan tanıklıklarının ardından söz savunmaya geçti. Zarrab'ın Hakan Atilla ve Süleyman Aslan'ın görüştüklerini iddia ettiği saatte, Atilla'nın Barselona uçağında olduğu kanıtlandı. Avukatlar davanın düşürülmesini talep etti.

Yeni Şafak ve
08:00 - 17/12/2017 Pazar
Güncelleme: 09:08 - 17/12/2017 Pazar
Yeni Şafak
Hüseyin Korkmaz - Reza Zarrab
Hüseyin Korkmaz - Reza Zarrab

Türkiye’ye yönelik 17-25 Aralık kumpasının ikinci dalgası olan okyanus ötesi operasyonu ABD’nin elinde patlamak üzere. Davadan kurtulmak için ABD ile işbirliğine giden Reza Zarrab, sanık konumundan tanık sıfatına geçtikten sonra ABD’nin istediklerini söylemeye başladı. Kurulan tiyatro sahnesinde başrol oyunculuğu verilen Zarrab’ın, mahkemede söylediği her şey karşılıksız çıktı. Kaldığı cezaevinde Zarrab’ın, gardiyana rüşvet verip uyuşturucu, alkol aldığı ve kadın talep ettiği hatta avukat kılığında cezaevine giren kadınla gardiyanın odasında bir saat görüştüğü ortaya çıkmıştı. Ayrıca geçtiğimiz günlerde hücre arkadaşı dava açarak Zarrab’ın, kendisine tecavüz ettiği ve cinsel tacizde bulunduğunu iddia etmişti.

YALANLARI TUTMADI

Mahkemede ifadelerin dinlenmesinin ardından söz savunmalara geçti. Halkbank eski Genel Müdür yardımcısı Hakan Atilla’nın avukatları yapılan son duruşmaya Türk Hava Yolları’nda (THY) bilet satış uzmanı olarak çalışan Semra İbrahimi Hamza’yı tanık olarak getirdi. Tanık Hamza ifadesinde, Atilla’nın eşi ve oğlu ile birlikte, 10 Nisan 2013 tarihinde bindiği İstanbul-Barcelona uçağının Türkiye saati ile (TSİ) 14.09’da havalandığını ve Barcelona’ya TSİ 17.48’de iniş yaptığını söyledi. Reza ise ifadesinde söz konusu saatler ve tarihler arasında Süleyman Aslan’ın Atilla ile görüştüğünü ileri sürmüştü. Tanık kürsüsünde ifade veren Atilla ise, "O saatte uçaktaydım ve asla böyle bir görüşme gerçekleşmedi" ifadelerini kullandı.

KİRLİ İTTİFAKI İTİRAF ETTİ

ABD’de devam eden kumpas davasında tanıklık yapan firari FETÖ’cü polis Hüseyin Korkmaz’ın ifadeleri de kurgulanan senaryoyu bir kez daha gözler önüne serdi. Kiralık tanık olarak ifade veren Korkmaz, ABD ile kirli iş birliğini itiraf edip, FBI’dan 50 bin dolar mali yardım aldığını ve savcılık tarafından kendisine kira yardımı yapıldığını söylerken, 17-25 Aralık darbe girişimine ait belgeleri ABD’ye kaçırdığını da itiraf etmişti.

DAVA DÜŞÜRÜLSÜN TALEBİ

Tiyatronun Hakimi Richard Berman, avukatların FETÖ’cü Korkmaz’ın ifadeleri nedeniyle yapılan hatalı yargılama itirazlarını reddetti. Aksine bu ifadelerin, savunmanın işine yaradığını belirterek, avukatların delil yetersizliğinden davanın düşmesi yönündeki taleplerini ise savcılığın değerlendirildikten sonra karara bağlayacağını söyledi.


#FETÖ
#Hüseyin Korkmaz
#Reza Zarrab
6 yıl önce