|

TMMOB'dan darbe karşıtı mühendise hakaret

240'dan fazla kişinin şehit olduğu 15 Temmuz darbe girişiminin ardından OHAL ilan edilmesine Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) tepki gösterdi. Türkiye'nin demokrasiyi korumak için ilah ettiği OHAL'e sivil darbe diyen TMMOB, darbe karşıtı bir mühendise kurumsal mail adresinden "Köpek" diyerek hakaret etti.

Yeni Şafak
14:44 - 23/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 14:56 - 23/07/2016 Cumartesi
Diğer
Arşiv
Arşiv

248 kişinin hayatını kaybetmesiyle gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) "Ohal Değil, Demokrası İstiyoruz" başlıklı bir açıklama yaptı.



TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz tarafından yapılan açıklamada, "Darbeyi fırsata çevirip, bir sivil darbe yapılması, rejimin daha da otoriterleştirilmesi kabul edilemez. Darbe girişimi, başkanlık yoluna giden bir fırsat olarak görülmemelidir" denildi.



TMMOB açıklamasında, "Bakanlar Kurulu'nun OHAL ilanı sivil darbe ile Başkanlık sisteminin Başkomutanlık adı altında uygulanması, kurumsallaştırılması anlamına gelmektedir. OHAL ile Meclis devre dışı bırakılmakta, hukuk askıya alınmakta ve tüm yönetim KHK'lara dayanarak Cumhurbaşkanına verilmektedir" sözlerine yer verdi.



Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan darbe karşıtı mühendise büyük hakaret


Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) elektronik posta üzerinden odaya kayıtlı mühendislere gönderdiği açıklamaya cevap veren mühendis Y.K'ya Jeoloji Mühendisleri Odası'nın kurumsal mail adresinden (jmo@jmo.org.tr) yazılan cevap "Hoşt Köpek" oldu.






#TMMOB
#Jeoloji Mühendisleri Odası
8 yıl önce