|

Topçu: Çanakkale gibi ders verelim

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, 15 Temmuz’dan bu yana MHP'nin kurumsal yapısına, kimliğine uygun bir siyasi tavır sergilediğini söyledi. Ülkücü hareket içerisinde yetişen biri olarak bu durumdan memnun olduğunu belirten Topçu, 16 Nisan’ı işaret etti. Topçu, “Çanakkale’de dedelerimiz kanlarıyla ders verdi, biz de 16 Nisan’da böyle bir ders verelim” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 20/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 05:48 - 20/03/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Yalçın Topçu
Yalçın Topçu

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Yeni Şafak'a konuştu. 15 Temmuz'dan bu yana MHP kurumsal yapısına, kimliğine uygun bir siyasi tavır sergilemesinden ülkücü hareketten yetişmiş biri olarak son derece memnun olduğunu söyleyen Topçu, “Sağduyulu tavır, milleti ve dünyadaki Müslümanları da memnun etti. Sayın Bahçeli ve ekibine önce bir vatandaş olarak sonra da o fikir okulunda yetişen birisi olarak teşekkür ediyorum” dedi.



SURİYE GİBİ OLSUN İSTİYORLAR


Avrupa, Türkiye'yi bir Suriye, bir Irak, bir Libya yapmak istediğini belirten Topçu, “Bunu da siyasi istikrasızlık ortamı yaratarak yapmaya çalışıyorlar. Biz siyasi istikrarımızı pekiştirecek yol ve yöntemler ortaya koydukça bunlar salyalarını akıtıyor. Bu referandum yüzde 70'lerin üstünde çıkarsa Çanakkale'de dedelerimiz canlarıyla kanlarıyla, nasıl ders verdiyse, bizde siyaseten 16 Nisan'da öyle bir ders vermiş oluruz. Siyasi istikrarı sağlamış, milli iradeyi arkasına almış bir hükümet dışarda ülkenin menfaatini görüştükleri zaman o güçle görüşür” dedi.



OLİMPOS'UN ÇOCUKLARI


Türkiye çok önemli bir eşikten geçtiğine vurgu yapan Topçu, “Medeniyet coğrafyamız da bugün basınıyla, yayınıyla, atıyla, itiyle, hükümet yetkilileriyle karşımızda olan Olimpos Dağı'nın çocukları, yüzyıl sonra tekrar medeniyet coğrafyamızda bir harita belirlemek niyetindeler. Bütün dertleri haritayı kendi başlarına belirlemek. Ankara'yı içine dürmek, kendi problemleri ile meşgul etmek ve mümkünse siyasi bir istikrasızlıkla başına parmakla yönetebilecekleri birini geçirmek” diye konuştu.



ERDOĞAN'IN YANINDA DURMAK TEK VATANIN YANINDA DURMAKTIR


Tayyip Erdoğan'ın yanında durmayı partinin yanında durma olarak görmediğinin altını çizen Topçu, “Tek devletin, tek bayrağın, tek milletin, tek vatanın yanında durmak olarak görüyorum. Tayyip Erdoğan'ın yanında durmayı dedelerimiz Çanakkale'de neyin yanında niçin duruyorsa öyle görüyorum. Sakarya'da dedelerimiz Mustafa Kemal'in arkasında niçin duruyorsa öyle görüyorum. Ve öyle de devam edeceğim” dedi.



KAYBEDEN TASFİYE OLACAK


“Birçok sıkıntıyı aşa aşa 'Hükümet sistemini değiştireceğiz' diyoruz. Sistemin değişmesine 'hayır' diyen liderleri anlıyorum ama 'hayır' diyen liderlerin partisine oy verenleri anlamıyorum” diyen Topçu, “Mesela CHP saygıdeğer seçmenini anlamıyorum. Kemal Bey kaç tane seçimi kaybetti. Kemal Bey'in olamayacağı bir şeye neden 'hayır' diyorlar. Halbuki bu sistem Kemal Bey gibi liderleri tasfiye edecek. Güçlü liderler ortaya çıkacak. Milletin 50+1'ini kucaklayanlar artık devletin, milletin yönetimine gelecek. CHP seçmeni bir türlü Kemal beyden kurtulamıyorlar, bakın şimdi kurtulabilirler. Bu bir fırsat” diye konuştu.



Avrupa siyasal savaş başlattı


Stratejik ortak olduğunu iddia eden Almanya, Hollanda, Belçika, Danimarka gibi ülkeler hep birlikte Türkiye'deki halk oylamasına siyasal bir savaş ilan ettiklerini söyleyen Yalçın Topçu, “Bunlara karşı biz tıpkı Kurtuluş Savaşı'nda dedelerimizin yaptığını yapacağız. Birlikte bu eşiği aşmak için siyasal istikbalimiz kurtarmak için birlik olacağız. 16 Nisan'da 'evet' diyeceğiz. Siyasi istiklalimizi kurtardığımız anda çocuklarımızın geleceğini kurtarmış olacağız. Aynı zamanda medeniyet coğrafyamızın da faydasına olacak” diye konuştu.



O SÖZ 16 NİSAN'DA GERÇEKLEŞECEK


Cumhurbaşkanlığı sisteminin güçlü liderler çıkaracağı gibi güçlü bir muhalefet oluşturacağını belirten Topçu, “Millet egemenliğini sandıkta doğrudan ortaya koyacak. Meclisin duvarında 90 yıldır yazılı olan 'Egemenlik kayıtsız, şartsız Milletindir' sözü 16 Nisan'dan sonra gerçekleşecek. Şu anda o sözün hiçbir hükmü yok. O sözün hükmü olsaydı 65 tane hükümet olmazdı. Millet, 5 yıllığına iktidarını belirleyecek. 5 yıl o iktidarı ne tank ne de 367 garabeti götüremeyecek. 5 yıl sonra millet beğenmezse onu değiştirebilecek. Milletin iradesi getirecek, milletin iradesi götürecek” şeklinde konuştu. 16 Nisan'da evet verildiği zaman o hep anılan 'demokrasi demokrasi'nin en üst seviyeye çıkacağını dile getiren Topçu, bu sistem bizi pekişmiş demokrasiyle kavuşturmaya mecbur bırakacağını söyledi.







#Yalçın Topçu
#15 Temmuz
#MHP
#16 Nisan 2017
#Anayasa referandumu
7 yıl önce