|

Toplu kepenk kapatmaya hapis

Muş Valiliği, kamu düzeninin korunması için il sınırları içerisinde bulunan işyerlerinin toplu olarak kapatılmasının yasaklandığını duyurdu. Açıklamda vali tarafından kamu düzenini sağlamak amacıyla alınan ve usulüne göre ilan olunan karar ve tedbirlere aykırı davrananlar, 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır hükmü hatırlatıldı.

Yeni Şafak
11:25 - 28/10/2016 Cuma
Güncelleme: 08:30 - 28/10/2016 Cuma
DHA

Muş Valiliği'nden yapılan açıklamada, güvenlik operasyonları ve benzeri hususlar bahane edilerek zaman zaman işyerlerinin, çeşitli provokatif ve yasadışı saik ve yönlendirmelerle toplu olarak kapatıldıklarının tespit edildiği belirtilerek şöyle denildi:



"Kamu düzeninin korunması için ilimiz sınırları içinde bulunan işyerlerinin toplu olarak kapatılması, mevzuat hükümleri ile 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32'nci maddesi hükmü gereğince yasaklanmıştır. Aksine davranılması halinde mevzuat çerçevesinde adli ve idari işlemler yapılacaktır."



1 yıla kadar hapis



Açıklamanın devamında ilgili mevzuatın, "Kamu düzenini ve güvenliğini veya kişilerin can ve mal emniyetini tehlikeye düşürecek toplumsal olayların baş göstermesi hâlinde, vali tarafından kamu düzenini sağlamak amacıyla alınan ve usulüne göre ilan olunan karar ve tedbirlere aykırı davrananlar, 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır" hükmü hatırlatıldı. Ayrıca Kabahatler Kanunu'na göre, emre aykırı davranan kişiye 100 lira para cezası uygulanacağı belirtildi.



#Muş Valiliği
#kepenk kapatma
7 yıl önce
default-profile-img