|

Toplu taşımacılığın kalbi Kayseri’de attı

UITP 7’inci Türkiye Konferansı Kayseri’de yapıldı. Toplu taşımacılık alanındaki reform çalışmalarını anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, hayata geçirecekleri yeni uygulama ile bir yerden bir yere taşımacılıktan her yerden her yere taşımacılık sistemine geçeceklerini kaydetti.

Yeni Şafak
04:00 - 11/03/2017 Cumartesi
Güncelleme: 23:13 - 10/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Toplu taşımacılığın kalbi Kayseri’de attı
Toplu taşımacılığın kalbi Kayseri’de attı

Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği Türkiye Konferansı Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi Erciyes Salonu'nda gerçekleştirildi. “Toplu Taşımacılıkta Reform ve Kurumsallaşma” konulu konferansa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in yanı sıra UITP Genel Sekreteri Alain Flausch, UITP Direktörleri, belediye başkanları ile Türkiye yurtdışından 300'den fazla sektör temsilcisi katıldı.



ULAŞIMDA YENİ REFORMLAR YOLDA


Konferansın açılışında konuşan Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu, Kayseri'de reform çalışmalarının 2008 yılında minibüslerin otobüse dönüşmesiyle başladığını ifade etti. Çalışmaların 2009 yılında ilk raylı sistem hattının devreye alınması, 2016 yılında otobüslerin yeniden elden geçirilmesiyle yeni bir reform çalışması başlattıklarını vurgulayan Gündoğdu, yeni sistemde 10 ana hat, 22 besleme hattı, 3 ring hattı ve 3 aktarma istasyonu olacağını belirtti.



MAYIS'TA KANADA'DA YAPILACAK


UITP Genel Sekreteri Alain Flausch da konuşmasında Toplu Taşımacılar Birliği'nin genel yapısından ve yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Dönüşüm ve reform çalışmalarının kolay olmadığını ve tartışmalar yaşandığını belirten Flausch, ancak bunlara rağmen reform çalışmalarına devam edilmesi gerektiğini dile getirdi.





TRAFİĞE ÇÖZÜM TOPLU TAŞIMA


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de konuşmasına Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği Türkiye Konferansı'nın ikinci kez Kayseri'de yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı. Katılımcıların dünyanın farklı yerlerinde aynı amacı taşıdıklarını ifade eden Başkan Çelik, “Hepimizin ortak hedefi toplu taşımayı yaygınlaştırmak ve yaygınlaştırırken de konforunu ve kalitesini artırmak. Bu amaç doğrultusunda bir takım projeler geliştiriyor ve bu projeleri uygulamaya çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki, yaşadığımız şehirlerdeki trafik yoğunluğunu azaltabilmemizin en önemli yolu toplu taşımayı yaygınlaştırmaktır.” dedi.







#Kayseri
#Toplu taşıma
7 yıl önce