|

Toprağa gömülü 3 ton patlayıcı

Van'a Bağlı Babacan Köyü’nde PKK’nın dağlık alana gömdüğü üç ton patlayıcı, iş makinelerinin saatlerce süren çalışması sonucu ele geçirildi. Saldırı ihtimaline karşı bölge muhasaraya alındı. Örgütün planladığı büyük bir katliam engellenirken, çıkarılan patlayıcıların tamamı imha edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/11/2017 Cumartesi
Güncelleme: 01:08 - 18/11/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Toprağın altından EYP'lerin yanısıra 1 adet Obüs topu mermisi, 1 adet de patlamış obüs topu mermisi içerisine hazırlanmış patlayıcı çıktı.
Toprağın altından EYP'lerin yanısıra 1 adet Obüs topu mermisi, 1 adet de patlamış obüs topu mermisi içerisine hazırlanmış patlayıcı çıktı.

PKK’nın Van’daki katliam hazırlığı önlendi. Van Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube ekiplerinin ortak çalışmasında, Muradiye ilçesi Babacan Köyü’nde dağlık alana patlayıcı gömüldüğü tespit edildi. Harekete geçen Terör ve İstihbarat timine, Özel Harekât ve Bomba imha ekipleri de destek verdi. Bölge abluka altına alınırken, PKK’nın saldırı ihtimaline karşı geniş önlemler aldı.

İŞ MAKİNELERİ ÇIKARDI

PKK’nın toprağa gömdüğü 3 ton patlayıcı, dağlık alanda iş makineleri ile saatlerce yapılan çalışma sonucu çıkarılabildi. Patlayıcıların "150 kg’lık 15 adet sanayi tüpü ile hazırlanmış amonyum nitrat ile güçlendirilmiş, kablo düzeneği bağlı patlamaya hazır 2,25 ton EYP ve 50 kg’lık 15 adet mutfak tüpü ile hazırlanmış amonyum nitrat ile güçlendirilmiş kablo düzeneğine bağlı patlamaya hazır 750 kg EYP" olduğu açıklandı.


TAMAMI İMHA EDİLDİ

Güvenlik güçlerinin operasyonuyla ele geçirilen 3 ton patlayıcı, bomba imha ekiplerinin kontrolünde imha edildi. Babacan Köyü dağlık bölgesindeki ablukanın bir süre devam edeceği ve bölgeye sızmaya çalışan teröristlere göz açtırılmayacağı kaydedildi.

Öte yandan; Van Erciş'te de PKK/KCK'ya ait EYP yapımında kullanılan 16 adet 100 metrelik kablo, 5 adet akü, 3 adet dolu piknik tüpü ile 2 adet piknik tüpü başlığı ele geçirildi.

#Van
#Patlayıcı
#PKK
6 yıl önce