|

Tören kıyafetiyle Akıncı’da

15 Temmuz darbe girişimini Akıncı Üssü’nde yönetenlerin arasında yer alan Çiğli Üs Komutanı eski Tümgeneral Kubilay Selçuk’un yeni görüntüleri ortaya çıktı. Akıncı’ya ziyaret için gittiği yalanını söyleyen Selçuk, üssün hareketlenmeye başladığı dakikalarda 143. Filo’da tören kıyafetiyle görülüyor.

Yeni Şafak
04:00 - 22/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 11:15 - 22/07/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Tören kıyafetiyle Akıncı’da
Tören kıyafetiyle Akıncı’da

FETÖ’cü darbe girişiminin merkez üssü olan ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, TBMM, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ve Özel Harekat Daire Başkanlığı’nı bombalayan F-16 savaş uçaklarının havalandığı Akıncı Üssü’nde yaşananlara ilişkin darbe davası, 1 Ağustos’ta Sincan Cezaevi Kampüsü’ndeki duruşma salonunda görülecek. Duruşmanın sanıkları arasında yer alan Yurtta Sulh Konseyi üyesi ve eski Çiğli Hava Üs Komutanı olan Kubilay Selçuk’un Akıncı Üssü’ndeki yeni görüntülerine ulaşıldı.

DARBENİN
YÖNETİLDİĞİ FİLODA

15 Temmuz günü komutanı olduğu Çiğli Hava Üssü’nü terk ederek hiçbir görevi ve yetkisi olmamasına rağmen Akıncı Hava Üssü’ne gelen Selçuk’un, burada tören kıyafetini giyerek darbe bildirisi okuma provası yaptığı ortaya çıktı. Selçuk’un darbe girişiminin başlamasına az bir zaman kala da aynı tören kıyafetiyle üs içerisinde dolaştığı tespit edildi. Yargılandığı Genelkurmay Karargah davasında, eğitim koordinasyon ziyareti kapsamında Akıncı’ya geldiği ve olağan dışı gelişmeleri görünce de üsten ayrılmak istediği yalanını söyleyen Selçuk, Akıncı’nın hareketlenmeye başladığı saat 20.04’te darbe girişiminin yönetildiği 143. Filo’da görülüyor.

RAHAT TAVIRLARI
DİKKAT ÇEKTİ

Dava dosyasına giren kamera görüntülerine göre, Selçuk’un boş koridorda yürüdüğü, bu sırada da telefonuna baktığı görülüyor. Selçuk’un rahat ve sakin tavır sergilemesi ise dikkat çekti. Öte yandan, darbe girişiminin ilerleyen saatlerinde Selçuk’un üzerini değiştirdiği belirlendi.

KIYAFETİ
GÜNLER ÖNCE GÖNDERMİŞ

Yapılan araştırmada, Selçuk’un 2 telefonunun olduğu, bunlardan birisini İzmir’de bıraktığı, görüntülerdeki telefonun ise makam nedeniyle kendisine tahsis edilen telefon olduğu anlaşıldı. Selçuk savunmasında, söz konusu telefonu Akıncı’da kaybettiğini iddia etti. İstanbul’daki Mehmet Şanver’in kızının düğününe eşinin bel fıtığı rahatsızlığı dolayısıyla gidemediğini ileri süren ancak akabinde Ankara’ya gelen Selçuk, eğitim koordinasyon ziyareti kapsamında Akıncı’ya geldiğini iddia etmesine rağmen tören kıyafetiyle görülmesini ise şöyle gerekçelendirmeye çalıştı: “Giydiğim 1 nolu tören kıyafetini emir astsubayım Mehmet Fevzi Ünal ile önceden gönderdim. Zira daha önceki planımda Akıncı’ya jet uçağı ile gelmeyi planlıyordum. Jet uçağıyla da gelirken tören kıyafetimi jette koyacak yer olmayacağından bu şekilde önceden gönderdim. O akşam tören kıyafetimi ortamın riskli olduğunu görünce giydim ve bu şekilde üsten ayrılmayı planlamıştım.”

AKINCI’DA DARBE TOPLANTISI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan Akıncı Üssü iddianamesinde, darbecilerin sözde atama listesinde Genelkurmay Harekat Başkanı olarak görülen Kubilay Selçuk ile ilgili önemli ayrıntılar yer alıyor. İddianamede, Selçuk’un darbe girişimi günü İzmir’den saat 12.30’da Akıncı Üssü’ne geldiği, daha sonra da tören kıyafetlerini giydiği ve darbe bildirisi okuma provası yaptığı anlatılmıştı. İddianamede, Selçuk’un, eski YAŞ üyesi Akın Öztürk, eski Üs Komutanı Hakan Evrim ile sivil imamlar Adil Öksüz, Kemal Batmaz gibi isimlerle 143. Filo’da toplantı yaptıkları belirtildi.

#Hakan Evrim
#FETÖ
#Akın Öztürk
7 yıl önce