|

Trabzon’da otelcilik son sürat büyüyor

Trabzon'da son yıllarda yıldızlı otel sayısında önemli ölçüde artış yaşanırken, kent genelindeki otellerin yatak kapasitesi 20 bini aştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/03/2017 Salı
Güncelleme: 07:18 - 28/03/2017 Salı
Yeni Şafak
Trabzon’da otelcilik son sürat büyüyor
Trabzon’da otelcilik son sürat büyüyor

Şehir genelinde dünya sıralamasında ilk sıralarda yer alan marka otel sayılarında belirgin bir artış olurken, özellikle yabancı yatırımcıların bölgeye olan ilgisi her geçen gün artıyor. Trabzon'da Kültür ve Turizm Bakanlığı sertifikalı otel sayısı 53'e ulaşırken, bu otellerin 2'sinin 5 yıldızlı, 11'inin 4 yıldızlı, 26'sının 3 yıldızlı, 8'inin 2 yıldızlı, 3'ünün 1 yıldızlı, 1'inin yaylakent, 1'inin özel belgeli, 1'inin de apart olduğu kaydedildi.



Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, bölgedeki yoğun turist potansiyeline bağlı olarak otellerin arttığına dikkat çekerek hedeflerinin Uzakdoğu pazarlarını Trabzon'a çekmek olduğunu söyledi.



İstanbul'da otel ucuzladı


Türkiye Otelciler Birliği, İstanbul'da konaklama fiyatlarının ucuzladığını açıkladı. Verilere göre, İstanbul'da ortalama günlük satılan oda bedeli 2 aylık dönemde yüzde 25 geriledi. 3 yıl öncesine kadar 5 yıldızlı otellerde ortalama fiyatın 200 avroya yaklaştığı İstanbul'da ortalama günlük satılan oda bedeli iki aylık dönemde 68,1 avroya, odabaşı elde edilen gelir ise 31,5 avroya düştü.







Hedef Asya pazarı


Trabzon'da turist yoğunluğunun beraberinde otel yatırımını arttırdığını kaydeden TÜRSAB Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, “Bölgemizde özellikle Körfez ülkelerinden gelen Arap turistler, İran'dan gelenlerin yanı sıra iç turizmdeki gelişmelerle de otel sayıları arttı. Otellerin boş kalmaması için biz de çalışmalar yapıyoruz. Sadece Arap pazarı değil, İran, Çin, Japonya pazarını bölgemize çekmemiz lazım” dedi.






#Trabzon
#Otelcilik
7 yıl önce