|

Trakya moda merkezi olacak

Edirne Belediyesi, Ticaret Borsası, Sanayi Ticaret Odası ile Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Ekonomi Zirvesi, YAPDER tarafından Edirne’de düzenlendi. İşadamı Kemal Şahin, Trakya’yı tekstil havzası haline getirdiklerini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:24 - 23/03/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği (YAPDER) tarafından Edirne'de düzenlenen ve Edirne Belediyesi, Edirne Ticaret Borsası, Edirne Sanayi Ticaret Odası ile Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Ekonomi Zirvesi kapsamında bir dizi etkinlik yapıldı. Etkinlikte fabrikasını tanıtan Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Modavizyon Grubu ile Trakya'yı dünyanın en kaliteli tekstil havzası haline getirdiklerini söyledi.



Bu bölgelere yatırımlarının artarak devam edeceğini kaydeden Şahin “Her yıl ilave 1000 kişiye istihdam sağlayacağız. Gelecek beş yıl içinde çalışan sayımızı 4 binden 7 bine, ihracatımızı da 100 milyon dolardan 200 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi.


Zirve'de özel bir sunum yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da kent ekonomisini güçlendirmek için büyük projeler başlattıklarını söyledi.



DAMIZLIK HAYVAN BORSASI


Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk ise yurtdışından canlı hayvan alımının azaltılması ve yerli üreticinin desteklenmesi amacıyla Damızlık Hayvan Satış Borsası kuracaklarını söyledi. Öztürk, projenin bitmek üzere olduğunu belirterek “Sistem sayesinde döviz masrafları kısılacak. Yerli üretim kapasiteleri hızla artacak” diye konuştu.



Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt da Edirne'ye uzanan hızlı demiryolu projesinin kendilerini heyecanlandırdığını belirterek “Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'a hizmet verecek bir havalimanına da ihtiyaç var.” dedi.



ORGANİK PAZAR BİR İLK


Edirne'de sadece köylerde yaşayan kadınların kendi ürünlerini satışa sunduğu organik Pazar da büyük ilgi görüyor. Köylü kadınların kira vermeden satış yaptığı bu pazarda yöresel doğal ürünler pazara sunuluyor. Edirne Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan, "Burada vatandaşlarımız organik ürünlere rahatça ulaşabiliyor. Köylü kadınların hizmet verdiği bu Pazar Türkiye'de bir ilk” dedi. Zirve kapsamında Trakya Üniversitesi ile Şahinler Holding arasında işbirliği protokolü imzalandı.


#Recep Zıpkınkurt
#Edirne Belediyesi
#Modavizyon Grubu
8 yıl önce