|

Tramvay yolunda 'pes' dedirten görüntü

İstanbul Fatih'te tramvay yolunu işgal eden sürücüler, vatmanlara zor anlar yaşatıyor. Otomobil, motosiklet, bisiklet ve el arabalı vatandaşlar tramvay yolunda aynı karede görüntülenirken, ray hattında koşan bir genç ise 'pes' dedirtti.

Yeni Şafak
13:06 - 1/10/2017 Pazar
Güncelleme: 13:16 - 1/10/2017 Pazar
IHA
Tramvay yolunu işgal edenlerin görüntüsü kameralara yansıdı.
Tramvay yolunu işgal edenlerin görüntüsü kameralara yansıdı.

Fatih'te tramvay yolunu işgal eden sürücüler, vatmanlara zor anlar yaşatıyor.

Fatih'te kentin en işlek caddelerinden biri olan Ordu Caddesi'nde akşam saatlerinde yaşanan trafik yoğunluğu nedeniyle bazı sürücüler kuralları hiçe sayarak, yasak olan tramvay yolunu adeta işgal etti.

Genellikle motosiklet sürücülerinin işgal ettiği tramvay yolunda kazaya davetiye çıkaran tehlikeli yolculuklar kameraya yansıdı.

Polise aldırış etmeyen kural tanımaz sürücülerin polis ekiplerinin hem önünden, hem arkasından seyrederek tramvay yolunda tehlike saçtığı anlar da görüntülerde yer aldı.

Otomobil, motosiklet, bisiklet ve el arabalı vatandaşların ray hattında bulunduğu anlar aynı karede yer alırken, yaya yolunu kullanmak yerine rayların üzerinde koşan bir yayanın görüntüsü ise 'pes' dedirtti.

Ordu Caddesi'ni kesen ara sokaklardan çıkan bazı sürücülerin kırmızı ışık ihlali yapması nedeniyle tramvayların ilerlemekte güçlük çekmesi ve seferlerin aksaması da dikkat çekti. Vatmanlar ise bu durumdan rahatsız olarak sık sık sürücüleri sirenlerle uyardı.

Öte yandan, 2017 yılı trafik cezalarına göre kameralarla 24 saat izlenen tramvay yolunu kullanan sürücülere kesilmesi gereken cezanın 95 TL olduğu belirtiliyor.



#Tramvay
#Fatih
#İstanbul
6 yıl önce