|

Tribünlerden izlemeyeceğiz

Irak ve Suriye’de yaşananların Türkiye’yi yakından ilgilendirdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, masada ve sahada olacaklarını söyledi. Erdoğan, “Ülkemizin güvenliğini ilgilendiren konuları tribünden izlemeyeceğiz. El Bab’a inmeyin diyorlar. Mecburuz ineceğiz. Burada terörden arındırılmış bir bölgeyi hazırlamamız lazım” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/10/2016 Pazar
Güncelleme: 23:02 - 22/10/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bursa'nın İnegöl ilçesinde hayırsever işadamı Mehmet Yıldız tarafından yaptırılan Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü'nün açılışında konuştu. Dünyaya Suriye ve Irak mesajı verdi:



Türkiye teröre, bölgesindeki istikrarsızlığa, sabotaj girişimlerine rağmen 2023 hedefleri istikametinde yürüyor. Osman Gazi Köprüsü'nü yaptık işte. Oradan geçip geldik. Yavuz Sultan Selim Köprüsü dev bir proje. Avrasya Tüneli'ni de aralık ayının 20'sinde en geç 26'sında hizmete açıyoruz. Güneydoğu'da, Doğu'da teröristler var. Bölücü terör örgütü nereye kaçarsanız kaçın inlerinize kadar sizi kovalayacağız. Bu vatanı refaha kavuşturacağız. Şehit veriyoruz ama ben şuna inanıyorum bizim şehidimiz büyüktür.



TERÖRİSTİ SAVUNUYORLAR


Suriye'de 6 yılda 600 bin insan devlet terörünün hedefi oldu. Buna sesleri çıkmayanlar şimdi çıkıp Dabık'ta şu kadar PYD'li öldü diyorlar. 600 bine sesini çıkartmayanlar teröristi savunuyorlar. Benim Gaziantep'imde 14 yaşındaki bir çocuk Messi'nin forması ile kına gecesini kana buladı. Ama bunlar hala utanmadan sıkılmadan niçin bunları üzerine gidiyorsunuz diyorlar.



BÖLGE ÖLÜM TARLALARINA DÖNÜŞTÜ


Halep gibi geçmişte bize ait olan topraklar İslam medeniyetinin kadim şehirleri yıkıldı. Aynı şekilde Irak'ın kadim şehirleri, Kerkük, Musul geçmişte bizimdi... Şimdi ben Misak-ı Milli deyince kızıyorlar. 2003'ten bu yana izlenen yanlış politikalar nedeniyle bölge ölüm tarlalarına dönüştü. Kendileri bir şey yapmadıkları gibi bizi de engellediler. Biz Irak krizinin başından beri ülkenin anahtarının tek bir mezhepe verilmeyeceğini söyledik.



EL BAB'A İNECEĞİZ


Uluslararası hukuk çerçevesinde sahada ne gerekiyorsa onu yapıyoruz. Artık bu ahlaksız, bu riyakar oyuna müsaade etmeyeceğiz. Güney sınırımız boyunca bir terör bölgesi oluşmasına asla izin vermeyeceğiz. Cerablus operasyonu bu konudaki kararlılığımızın bir ifadesidir. Dabık aynı şekilde. Şimdi diyorlar ki, El Bab'a inmeyin, mecburuz ineceğiz. Ülkemizin güvenliğini ilgilendiren konuları tribünden izlemeyeceğiz. Terör koridoruna izin vermeyeceğiz. Koalisyon razı olursa Rakka'da da DAEŞ'e karşı gerekeni yapacağız. Ama PYD ile veya YPG ile beraber değil. Amerika, koalisyon güçleri, beraber. Terör örgütlerini yanımıza almayacağız.



KURSAKLARINDA KALACAK


Topraklarımızın güvenliği için sahada etkin olmaya çalışıyoruz. İştahı kabaranların heveslerini kursaklarında bırakacak güce sahibiz. Bunun yanında bin yıllık kardeşliğimiz gereği orada insanların geleceğinin karartılmasına izin vermeyeceğiz. Musul, Kerkük, Haseki'deki kardeşlerimizin güvenliğini de kendimizindinden farklı görmüyoruz. Biz sadece kendimiz ve bölgemizdeki kardeşlerimiz için barış ve huzurdan başka bir şey istemiyoruz.



Acınacak duruma gelirsiniz


FETÖ'ye yönelik operasyonlarla ilgili eleştirilere tepki gösteren Erdoğan, “Demokrasiden, hukuktan ve adaletten asla taviz vermeden, adeta bir kuyumcu hassasiyetiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak bu hain örgüt bizim bu hassasiyetimizi dahi sulandırmaya, istismar etmeye... Ne diyorlar, 'mağduriyetim giderilsin' diye yapılan başvurular var. Sen ne diyorsun ya? Ne mağduriyeti? Benim 241 şehidimin ailesinin mağduriyetini kim giderecek? 2 bin 194 gazimin ailesinin mağduriyetini kim giderecek? Biraz insan edep eder. Hangi yüzle gelip bunu söylüyorsunuz. Acırsanız acınacak hale gelirsiniz. Biz arkadaşlarımıza şunu söylüyoruz; hukuk içinde, adil bir şekilde kararınızı verin” dedi.



Bu sınırlarımızı gönüllü olarak kabul etmedik


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen toplu açılış töreninde, “Tek parti döneminde bu millete yapılan en büyük yanlış, insanlarımızın tarihiyle, geçmişiyle, kültürüyle, medeniyetiyle bağlarının zayıflatılmasıdır” dedi. Erdoğan, “Gönlümüze dar da gelse biz her ülkenin fiziki sınırlarına saygı duyuyoruz. Hiçbir ülkenin egemenlik hakkıyla ilgili en küçük bir sorunumuz bulunmuyor. Bizim derdimiz oralarda yaşayan kardeşlerimizin, oralarda bulunan ecdat yadigarı mirasın korunmasıdır” diye konuştu.



SON DEVLETİMİZ




Erdoğan, “Cumhuriyet bizim ilk değil, son devletimizdir. Bu devletin sınırlarını gönüllü olarak kabul etmiş de değiliz. Onu da söyleyeyim. Unutulmamalıdır ki cumhuriyeti kuran kadronun çok önemli bir bölümünün dahi doğduğu, büyüdüğü topraklar yeni devletimizin sınırları dışında kalmıştır. Uzun yıllar yaşadığımız kesintisiz savaşların, kayıpların etkisi ile biraz nefes alabilmek, kendimizi toparlayabilmek için o dönemde buna 'Tamam' denmiş olabilir. Asıl yanlış, dönemin tartışmalı şartları içinde yapılan bu fedakarlığa teslim olup devlet ve toplum hayatını buna göre inşa etmeye kalkışmaktır. Artık bu yanlış tarih ve medeniyet algısından vazgeçilmesi gerektiğini söylüyoruz” dedi.





#FETÖ
#Avrasya Tüneli
#PYD
7 yıl önce