|

TRT sanatçısı Hatice'nin davası milat olabilir

Yargıtay Başsavcılığı, Ankara’da, evlenme teklifini reddeden TRT sanatçısı Hatice Kaçmaz’ı öldüren Orhan Munis’in yargılandığı davada, büyük önem taşıyan bir tebliğnameye imza attı.

Yeni Şafak
08:04 - 16/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 09:07 - 16/10/2017 Pazartesi
Diğer
TRT sanatçısı Hatice Kaçmaz 15 yerinden bıçaklanarak öldürülmüştü.
TRT sanatçısı Hatice Kaçmaz 15 yerinden bıçaklanarak öldürülmüştü.

Yargıtay, hemen her kadın cinayetinden sonra öldürülen kadını suçlu gösterecek biçimde kullanılan, son olarak okul önünde öldürülen Helin Palandöken için de tekrarlanan, yargılama sırasında ceza indirimine yol açan “söylemler” konusunda tarihi bir karar verecek. Yargıtay Başsavcılığı, Ankara’da, evlenme teklifini reddeden Hatice Kaçmaz’ı öldüren Orhan Munis’in yargılandığı davada, büyük önem taşıyan bir tebliğnameye imza attı.

Milliyet'te yer alan habere göre; Başsavcılık, yerel mahkemenin Kaçmaz’ı 15 yerinden bıçaklayarak öldüren Munis’in eyleminin “tasarlayarak öldürme” sayılmamasına yönelik kararın bozulmasını istedi. Munis’e ceza verirken çok tartışılacak bir yoruma imza atarak, cinayetin “tutkulu sevgi” nedeniyle işlendiğini belirten mahkemenin kararının doğruyu yansıtmadığının anlatıldığı tebliğnamede, “cinayet düşünme, karar, planlama ve icra safhalarıyla işlenmiştir” denildi.

Yargıtay, tebliğname doğrultusunda karar verirse, silah edinerek kadın cinayeti işleyenlerin, “Sevgi ya da kıskançlıktan dolayı, öfke patlaması ile cinayeti işlediği, tahrik olduğu” gibi gerekçelerin önünün kesilmesi için büyük bir adım atılmış olacak.

#Hatice Kaçmaz
#Yargıtay
7 yıl önce