|

Dışişleri'nden ABD'li danışmana yanıt: Temelsiz ve kabul edilemez

Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'li danışman Mcmaster'a yanıt geldi. Açıklamada, Mcmaster'ın iddialarının "hayret verici, temelsiz ve kabul edilemez" olduğu bildirildi.

Yeni Şafak
14:38 - 13/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 14:49 - 13/12/2017 Çarşamba
Diğer
Dışişleri Bakanlığı
Dışişleri Bakanlığı

Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'li danışman Mcmaster'a yanıt geldi.

Açıklamada, Mcmaster'ın iddialarının "hayret verici, temelsiz ve kabul edilemez" olduğu bildirildi.

ABD Başkanı Trump'ın pazartesi günü yeni ulusal güvenlik stratejisini açıklayacağı duyuruldu. Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı General McMaster, "Katar ve Türkiye'nin Müslüman Kardeşler gibi aşırıcı örgütlerin sponsorluğunu yaptıklarını" iddia etmişti.

McMaster kimdir?


ABD Başkanı Donald Trump, 13 Şubat'ta istifa eden eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in yerine Korgeneral Herbert Raymond McMaster'ı (54) seçtiğini açıklamıştı.

24 Temmuz 1962 Philadelphia doğumlu olan McMaster, Kuzey Carolina Üniversitesinden ABD tarihi alanında doktora sahibi etkili bir ordu mensubu olarak biliniyor. 2014 yılında Time dergisi tarafından "en etkili 100 kişi" arasında gösterilen McMaster, 1997 yılında kaleme aldığı "Görevin İhmali" adlı kitapla, ordunun ve siyasi aktörlerin Vietnam Savaşı'ndaki etkisizliklerini eleştirdi ve o dönem popüler bir isim haline geldi.

1. Körfez Savaşındaki performansıyla "gümüş yıldız" başarı ödülünün sahibi olan ve ABD ordusunun Afganistan misyonunda da görev alan McMaster, son olarak ABD Ordusu Kapasite Entegrasyon Merkezi Direktörü olarak görev yapıyordu.


#Dışişleri Bakanlığı
#ABD
6 yıl önce